İsrail'de Korona Karantinasına Uymayanlara Hapis Cezası Verilecek

İsrail, 2 hafta koronavirüs karantinası altında kalmaları talimatına uymayanlara, 7 yıla kadar hapis cezası yaptırımı uygulanabileceği bildirildi.

21.02.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-11:50) İsrail'de Korona Karantinasına Uymayanlara Hapis Cezası Verilecek

İsrail yönetimi, Doğu Asya ülkelerine seyahat eden ve ülkeye dönüşlerinde evlerinde 2 hafta koronavirüs karantinası altında kalmaları talimatına uymayanlara, 7 yıla kadar hapis cezası yaptırımı uygulanabileceği bildirildi.

İsrail Sağlık Bakanlığından gelen yazılı açıklamada, şimdiye kadar Doğu Asya’ya gidip sonra İsrail’e dönen 50 kişinin kendi evlerinde 14 gün karantinada kalmalarına ilişkin talimata uymadığının belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, yeni tip koronavirüs sebebiyle Doğu Asya seyahatinden dönmesinin ardından kendi evlerinde 2 hafta karantinada kalmaları talimatını kasıtlı olarak ihlal edenlerin, 7 yıl hapisle cezalandırılabilecekleri uyarısı yapıldı.

Bunun dışında, İsrail halkından karantina talimatına uymayanları Sağlık Bakanlığına ihbar etmeleri de talep edildi.

İsrail İçişleri Bakanlığı, 18 Şubat'ta koronavirüs salgını sebebiyle son 2 hafta içinde Tayland ve Singapur'un dışında Çin'e bağlı Hong Kong ve Makau Özel İdare Bölgesi'ne giden yabancıların ülkeye alınmayacağını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal