Kas Yırtılması Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Vücudumuzun iskelet sistemini sararak hareket etmemizi sağlayan kaslar, çeşitli nedenlerden dolayı yırtılabilir. Sporcularda çok sık karşılaşılan kas yırtılması nedir? Belirtileri nelerdir?

05.02.2019-10:10 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-08:54) Kas Yırtılması Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Vücudumuzun iskelet sistemini sararak hareket etmemizi sağlayan kaslar, çeşitli nedenlerden dolayı yırtılabilir. Sporcularda çok sık karşılaşılan kas yırtılması nedir? Belirtileri nelerdir? İşte yanıtı...

ŞİDDETLİ AĞRI VE ŞİŞLİK

Kas yırtılmasının meydana geldiği bölgeyi hareket ettirmenizde herhangi bir engel yaşanmaz. Ancak bölgede şiddetli ağrı ile birlikte şişlik görülür. Kas yırtılması zorlama nedeniyle liflerde kopmaya sebep olur ve bu durum kasların zedelenmesine yol açar. Ancak kaslar çok kanlanan bir dokuya sahip olduğundan oldukça hızlı bir şekilde iyileşme gösterirler.

KASLARI ZORLAMAK YIRTILMAYA YOL AÇAR

Unutmayınız ki her tendon veya kas belirli sayıda hareket etmek üzere yaratılmıştır. Bu nedenle kasların gereğinden fazla zorlanması durumunda lif kopması yani yırtılması kaçınılmazdır. Egzeriz yapmadan önce ısınma hareketlerini yapmanız durumunda kaslarınız ısınacak ve ani zorlamalara karşı hazırlıklı duruma gelecektir.

ISINMADAN SPOR YAPILMAMALI

Kas yırtılmaları genellikle voleybol, basketbol, yüzme, tenis, hentbol ve halter sporcularında görülür. şiddetli ağrıya neden olan kas yırtılması hayati risk taşımadığından birçok kişi tarafından ihmal edilmektedir. Kas yırtılmasının temel sebeplerinden biri de ısınma hareketi yapılmamasıdır. Soğuk kas her zaman yırtılmaya daha uygundur. Bu nedenle kaslarınızı zorlayacak davranışlardan kaçınmalı ve ısınma hareketlerini uygulamadan spora yapmamalısınız.

Kas Yırtılmasının Belirtileri:

- Aşırı ağrı

- Güç ve hareket kaybı

- Kaslarda meydana gelen renk farkı

- Aşırı kanama

- Kas bütünlüğünün bozulması

- Kramp

- Şişlik ve kızarıklık

- Kasa dokunulması ile hissedilen boşluk hissi

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal