Kanserin Belirtileri

Kanserin erken teşhis edilmesi tedavi açısından oldukça önemlidir. Siz farkında olmadan yaşadığınız bazı ufak tefek rahatsızlıklar kanser belirtisi olabilir. Peki kanserin belirtileri nedir?

29.12.2018-12:35 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-12:26) Kanserin Belirtileri

Kanserin erken teşhis edilmesi tedavi açısından oldukça önemlidir. Siz farkında olmadan yaşadığınız bazı ufak tefek  rahatsızlıklar kanser belirtisi olabilir. Peki kanserin belirtileri nedir? İşte yanıtı...

Boyun ve yüz şişmesi

Akciğer kanseri yüz, boyun, kol ve göğsün üst kısmında şişliğe yol açabilir.

Kemik ağrısı

Kemik kanseri hastalarının ortak şikayetleri kemik ağrısıdır. Kanser büyüdükçe etkisi artar ve zamanla yürüyüş veya kaldırma gibi hareketlerinizi engelleyecektir.

Hassasiyet kaybı

Uykuda ayağınızda karıncalanma yaşıyorsanız ve bu his uzun süre devam ediyorsa bir uzamana görünmenizde fayda var. Vücudunuzun bir veya birden fazla bölümünde sanasyon eksikliği, beyin, omurilik ve sinir kanallarında tümör olabilir.

Kas güçsüzlüğü

Günlük görevlerinizi yerine getiriken zorlanıyorsanız dikkat. Örneğin, akciğer kanseri kalça çevresinde kas problemi oluşturarak denge sorunlarına neden olabilir.

Kilo kaybı

Herhangi bir diyet ya da spor yapmadan kilo vermeye başladıysanız dikkatli olmanız gerekir. Kanser hücreleri vücudunuzun enerji ve protein oluşturma biçimini değiştirerek kilo vermenize neden olur.

Yorgunluk

Uzun vadeli zayıflık, yorgunluk ve kendinizi tükenmiş hissederseniz dikkat edin, durum ciddi olabilir.

Kalıcı öksürük

Sadece kalıcı öksürük değil aynı zamanda öksürüğünüz bitkinlikle birleşiyorsa sağlığınız risk altında olabilir.

Mide ağrıları

Karın ağrıları ve giren kramlar kolorektal kanserin belirtisi olabilir.

Kalp ağrısı

Yemek yeme sırasında midede yanmanın meydana gelmesi ve göğüs kısmında ağrı yaşanması özofajal kanserinin belirtisi olabilir.

Hırıltı

Akciğer kanseri hastalarının hatırladığı ilk bulgulardan biri, nefes alırken nefeslerini veya ıslık seslerini yakalamamalarıdır. Tiroid kanseri, boğaz ağrısı veya solunum problemlerine neden olabilir.

Göğüs ağrısı

Kadınlarda kırmızı veya mor renkli şişmiş veya tahriş olmuş göğüsler, iltihaplı meme kanseri anlamına gelebilir.

Yutkunma problemleri

Yutma veya yemek yerken zorlanma yaşıyorsanız bu durum boğaz kanseri ile ilişkilidir. Aynı zaman da akciğer kanserinin ilk belirtisi bu olabilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal