Baş Ağrısına İyi Gelen Yağlar

Birçoğumuz gün içinde baş ağrısı ile mücadele ediyor. Sizde gününüzü zehir eden bu baş ağrılarından kurtulmanın doğal yolunu arıyorsanız, bu bitkisel yağlar tamda sizin için. İşte baş ağrısına iyi gelen yağlar..

29.12.2018-12:06 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-16:36)

Gün içindeki koşuşturma, stres, uykusuzluk vb. gibi birçok durum baş ağrısına neden olmakta. Gününüzü zehir eden ve motivasyonunuzu düşüren bu baş ağrılarından kurtulmak ise doğal yağlarla mümkün. Peki baş ağrısına iyi gelen doğal yağlar nedir? İşte detaylar…

BAŞ AĞRISINA İYİ GELEN YAĞLAR?

Bitkisel yağların birçok faydası olduğu bilinir. Özellikle baş ağrısına iyi gelen yağları sizler için derledik. Gelin bu yağlara beraber bakalım

Nane Yağı;

Nane yağı, migren tedavisi için kullanılan yağların başında gelir. Çünkü içeriğinde bulunan mentol, kasların gevşemesini ve ağrıların hafiflemesini sağlar. Nane yağını 2 farklı şekilde kullanabilirsiniz. İsterseniz 2 damla nane yağı ve 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağını karıştırıp, alnınıza, boynunuzun arkasına ve omuzlarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. İsterseniz de nane yağının kokusunu evin içerisine yayarak ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Lavanta Yağı;

Lavanta yağı içerisindeki anti-enflamatuar sayesinde baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı oluyor. Ağrıları gidermekle kalmayan lavanta yağı, migreni tetikleyen uykusuzluk ve stresle baş ediyor. Ilık su dolu bir kaba 10 damla lavanta yağı ekleyip, kasenin üzerine eğilerek buharı soluyun. Ayrıca kulak arkanıza ve ensenize lavanta yağı ile masaj yapabilirsiniz.

Okaliptüs Yağı;

Bu yağ migren ağrılarına iyi geldiği gibi kronik sinüzitin neden olduğu migren ataklarını yatıştırıyor. Okiliptüs yağını, Hindistan cevizi yağı ile karıştırıp ağrıyan yerinize masaj uygulayabilirsiniz.

Papatya Yağı;

Yapılan araştırmalar sonucunda papatya yağının ağrı kesici özelliği ortaya çıktı. Bu yağ, anksiyete ve stres semptomlarının giderilmesine de yardımcı oluyor. Birkaç damla papatya yağını direkt ya da bir çay kaşığı suyla karıştırarak ağrıyan bölgenize masj yaparak uygulayın. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal