Hazımsızlığa Hangi Besinler İyi Gelir?

Ramazan ayında daha sık karşılaştığımız hazımsızlık sorununa ne iyi gelir? Ramazan sofralarından eksik etmememiz gereken besin hangisi? İftar ve sahurdan sonra fazla ve hızlı yemekten kaynaklanan hazımsızlık problemini yok etmek için ne yapmalısınız sizin için derledik.

10.05.2019-09:50 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-09:28)

Ramazan ayında yaşadığımız en önemli sorunlardan biri de hazımsızlıktır. Bu sorunu ortadan kaldırmak, midenizi rahatlatmak ve gün boyu susuzluk hissine karşı vücut direncinizi arttırmak istiyorsanız ham balı sofradan eksik etmemelisiniz. Uzmanlar uyarıyor! Çiğ halde tüketilen bal hem metabolik stresi azaltıyor hem de hazımsızlık problemine çare oluyor.

İFTAR VE SAHUR SOFRALARINIZDAN BALI EKSİK ETMEYİN 

Ramazanda sofralarımızda balı eksik etmememiz gerekiyor. İftar ve sahur sofralarında artan hamur işi, şerbetli tatlı, kırmızı et gibi besinlerin tüketimi, sindirim zorluğu ve mide şişkinliği gibi sorunlara ve dolayısıyla metabolik strese sebep olabiliyor. Mide sorunları yaşayanlar iftarını bir bardak ballı su ile açması mideyi oldukça rahatlatır. Aynı zamanda iftar ya da sahur yemeğinden önce bir yemek kaşığı balın su ile karıştırılıp içilmesi hem mideyi yemeğe hazırlayacak hem de baldan alınan antioksidanlar sayesinde midenin kuvvetini artırmaya destek olacak. İftar ve sahurda balı tüketmeyi asla ihmal etmemenizi öneriyoruz. İster ılık suyla, dilerseniz çayınızın içine, ya da peynir, pide ile beraber balı rahatlıkla 1 veya 2 yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal