Güneş Lekeleri

Özellikle yaz ayların hemen hemen birçok kişi güneşte uzanıp bronzlaşmayı seviyor. Bu esnada da vücudumuzda güneş lekeleri oluşabilmektedir. Ancak oluşan güneş lekelerini yok etmek de mümkün. İşte güneş lekelerinden kurtulmanın pratik yolları...

06.08.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-17:39) Güneş Lekeleri

Özellikle de yaz ayları güneşle temasımızın mecburen en çok olmak zorunda olduğu aylardan. Ne kadar güneş koruyucu kullanıp dikkat edilse bile güneş lekelerinin oluşmasını durdurmak neredeyse imkansız gibi bir şey. Ancak oluşan güneş lekelerini yok etmek de mümkün eğer oluşan güneş lekelerinizden rahatsız oluyorsanız ömür boyu onları vücudunuzda taşımaktan endişe etmeyin. Evde yapacağınız doğal ve pratik yöntemlerle güneş lekelerinizden kurtulmak mümkün. Özellikle de esmer tenlerde görülen güneş lekeleri bazen çok sinir bozucu olabiliyor. Vücutta görüldüğü en sık noktalar ise yanak, alın, dudak çevresi, çene ve kollardır. Bu sebeple güneş koruyucu sürerken özellikle buralara dikkat ederek sürmenizde yarar olacaktır. Ayrıca güneş sadece leke oluşturmakla kalmayıp var olan lekeleri de daha fazla koyulaştırdığından ciltte belirgin halde görünmesinin nedenleri arasında da yer almaktadır güneş lekeleri nasıl geçer denildiğinde.

GÜNEŞ LEKELERİNE NELER İYİ GELİR?

Öncelikle güneş lekelerinizden şikayetçiyseniz ve artık güneş lekelerinizden kurtulmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şeylerden birisi bir dermatoloğa giderek size neyin iyi geleceğini bulup güneşten korunma yöntemlerinizi buna göre belirlemeniz olacaktır. Uzmanlar bu tedaviyi uygularken ise size wood ışığı incelemesi yaparak leke oluşumlarınızı inceleyecek ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulayacaklardır. Bu işlemin uygulanmasındaki önemli noktalardan biri de lekenin tam olarak cildin hangi tabakasında oluştuğunu belirlemek ve ona uygun bir tedavi yöntemi belirlemek konusunda yardımcı olması, tedavi belirleme yöntemlerinden en doğrusu olacaktır.

Dermatologlar tarafından uygulanan tedaviler arasında en sık kullandığı tedaviler ise uygun kremleri, kimyasal peelingleri ve de kimyasal soyucu uygulamaları olacaktır. Ancak bu uğraştırıcı şeylerle uğraşmak istemeyenler için ise başka yöntemler uygulamak ve de evde de bu problemler baş etmek mümkündür. Güneş lekeleri nasıl geçer sorusu sorulduğunda öncelikle oluşumunu engellemek için alınan önlemler ilk adım olarak en yararlı bilgilerden olacaktır. İşte;

  • Güneşin dik açıyla geldiği günün en sıcak olduğu saatlerde açık alanda güneşin yakınında bulunmamak.
  • Eğer bulunuluyorsa 2 ya da 3 saatte bir düzenli olarak güneş kremi sürmek.
  • Nemlendirici ile kuruyan cilt bölgelerini düzenli olarak nemlendirmek.
  • Güneşe çıkacağınız zamanlarda öncesinde epilasyon ve benzeri işlemlerden kaçınmak.

YÜZDEKİ GÜNEŞ LEKELERİ NASIL GEÇER?

Güneş cildimiz için önemli D vitamini kaynaklarından biri olsa da çok fazla güneş ısısına maruz kalmak cildimizin hem hızlı yaşlanmasına hem de leke oluşumunun oldukça kötü bir görüntüsü sağlamasına neden olacaktır bu sebeple güneşe günün belirli saatlerinde çıkmalı ve de öğlen sıcaklarında çok fazla açık alanda bulunmamalıyız. Ancak leke oluşumu olduysa lekeleri geçirmek için ise limon suyu, aloe vera, patates hint yapı gibi doğal ürünlerden yararlanıp güneş lekelerini geçirmeniz mümkün olacaktır güneş lekeleri nasıl geçer denildiğinde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal