Tatilde Oluşan Güneş Lekeleri Nasıl Geçilir? Güneş Lekesini Çıkaran Maske

Zararlı güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış ciltlerde görülen güneş lekeleri nasıl geçer diye endişeleniyorsanız ev yapımı maske tariflerine mutlaka göz atın.

15.06.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-14:13)

Genellikle açık tenlilerde görülen güneş lekeleri, ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu nedenle mutlaka güneşe çıkmadan güneş kremi kullanmalısınız. Özellikle 12-15.00 saatleri arasında güneş ışınlarının cildimizle direk teması nedeniyle cildimizde beliren bu lekeler, ilerleyen zamanlarda her ne kadar güneş lekesi giderici krem kullansak da cildimize yerleşebilir.

KARBONATLI MASKE TARİFİ  

1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırınız ve bu karışımı lekelerin üstüne uygulayınız.10 dakika bekletip bol su ile durulayınız. Bu karışım haftada 1 kere uygulayabilirsiniz. Karbonatın beyazlaştırma etkisi lekelerinizin açılmasını sağlar..

MAYDANOZ MASKESİ TARİFİ  

Yarım maydanozu blendırda ezin, 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 dilim limon katın. Cildinize masaj yaparak sürün. 45 dakika beklettikten sonra suyla temizleyin. 3 günde 1 defa bu maskeyi cildinize yapın. Limonun içeriğindeki asitten dolayı bu maske lekelerinizi geçirmede destek olacaktır.

SİRKE VE SOĞAN KARIŞIMI  

Orta boylarda 1 adet soğanı rendeleyip suyunu çıkarın sonrasında yarım çay bardağı elma sirkesi ilave edin. Pamuk yardımıyla bu karışımı cildinizdeki lekelere uygulayıp yarım saat bekletin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal