Akne ve Sivilceler İçin Karbonat Maskesi

Mutfaktan temizliğe kadar her alanda kullandığımız karbonatın cildimiz içinde faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Birçok faydası bulunan karbonatı bal ile birlikte kullandığınızda çok iyi bir maskeye dönüşüyor.

30.01.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-15:23) Akne ve Sivilceler İçin Karbonat Maskesi

Mutfaktan temizliğe kadar her alanda kullandığımız karbonatın cildimiz içinde faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Birçok faydası bulunan karbonatı bal ile birlikte kullandığınızda çok iyi bir maskeye dönüşüyor. İşte maskenin tarifi...

Özellikle akne ve sivilce tedavilerinde kullanılan karbonat ve bal , hem düşük bütçeli hem de hazırlaması kolay bir maske olacak.

Maske için gerekli malzemeler:

- 2 yemek kaşığı karbonat

- 1 yemek kaşığı bal

- Çeyrek limon suyu

Yapılışı:

Öncelikle karbonat, bal ve limonu karıştırıp, bir macun kıvamına getirin. Hazırladığınız karışımız cilde dairesel hareketlerle yayın. 10 dakika yüzünüzde bekletin ve ılık suyla yıkayın. Temiz bir havlu yardımıyla cildinizi kurulayın. Son olarak cilt tipinize uygun nemlendirici kullanmayı unutmayın.

Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Bu maskeyi haftada bir ya da iki kez kullanabilirsiniz. Karbonat maskesiyle cildinizi nemlendirdiğiniz gibi ölü hücrelerden de arındırabilirsiniz. Düzenli kullanımla ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal