Günde 5 Adet Malta Eriği Yemek Hangi Hastalığı Önlüyor?

Doğada bulunan en iyi A vitamini deposu olan malta eriği hangi hastalıklara iyi gelir? Meyve reyonlarının en çok tercih edilen meyvesi olan malta eriği oldukça düşük kaloriye sahiptir. Peki malta eriğinin diğer faydaları nelerdir gelin birlikte bakalım.

28.06.2019-13:32 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-13:16)

 Meyvenin içindeki çekirdekler çıkartılıp kaynatılıp suyu içildiğinde mide asidini düzenler. Sindirimi rahatlatır. 

MALTA ERİĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?  

- Düşük kalorili meyveler arasında olan malta eriği lif ve pektin açısından zengindir. Pektin kolonları yumuşatarak besinlerin daha rahat dışkılanmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde kolon kanseri gibi riskli hastalıkları engeller. 

- Güçlü bir A vitamini sayesinde göz sağlığınızı da korur. Vücudun ihtiyacı olan yüzde 50 A vitaminini karşılar. İçerdiği yüksek antioksidanla gözdeki virüsleri engeller. Göz içindeki vitamin seviyesini dengeler. 

- A vitamini sadece göze değil, vücudun diğer organlarında da fayda sağlar. Yapılan araştırmalarda flavonoidler açısından zengin olan malta eriği, akciğer ve ağız boşluklarındaki hücrelerin mutasyona uğramasını engeller. Böylece tümör ve kanser riskini azaltır.

- K vitamini açısından zengin olan malta eriği, kemik ve kas sağlığını kuvvetlendirir. İleri yaşlarda görülen kemik erimesi gibi hastalıkların riskini azaltır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal