Meyveli Kek Nasıl Yapılır? Meyveli Kek Tarifi

Evde yapabileceğiniz görüntüsüne ve tadına bol bol doyacağınız meyveli kek tarifini sizler için derledik. Eğer siz de mevsim meyveleri ile enfes bir kek yapmak istiyorsanız tarifimize mutlaka göz atın...

07.06.2019-10:24 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-10:13)

Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz meyveli kek tarifini siz de deneyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

MEYVELİ KEK TARİFİ  

Malzemeler; 3 adet yumurta, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı un, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 10 adet çilek, 200 gram karadut, 5-6 adet çilek, 1 avuç karadut, 1/2 su bardağı toz şeker, 100 gram margarin (eritilmiş), 1 adet limonun suyu, 1 paket vanilin.

HAZIRLANIŞI  

Yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kasesine alın ve bir mikserle güzelce çırpın. Sonra yağı ve sütü ekleyip, bir süre daha çırpın.
Limon suyu, un ve kabartma tozunu da alıp, birkaç dakika daha çırpın. Sonrasında dibini iyice yağladığınız bir kek kalıbına hazırladığınız bu karışımını dökün.
Üstüne yıkayıp, doğradığınız çilekleri ve karadutları serpiştirin, önceden ısıttığınız 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Kek pişerken üst şerbetini hazırlayadurun. Eritimiş margarini toz şekerle beraber güzelce çırpın ve limon suyu ve vanilyayı da ekleyip bir süre daha çırpın. Şerbet hazır.

Pişme süresinin sonuna doğru bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakın. Kekiniz piştiyse fırından çıkarın ve henüz sıcakken bir servis tabağına dökün.
Servis tabağına koyduğunuz kekin üstüne, henüz sıcakken hazırladığınız şerbeti dolaştırın ve bu şekilde soğumaya bırakın. Sonra servis edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal