18 Haziran 2019
  • Istanbul 24°
  • Ankara 17.78°
  • Izmir 23°
İmsak 03:24
Güneş 05:24
Öğle 13:10
İkindi 17:10
Akşam 20:46
Yatsı 22:37
BIST92.250
Dolar5,8759
Euro6,5975
Altın253,09

Kahvaltıların Vazgeçilmezi Pesmet Nasıl Yapılır?

Pesmet nedir nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Pesmet yapmanın püf noktaları neler? İster tatlı, isterseniz de tuzlu şekilde tüketebileceğiniz bu enfes lezzeti mutlaka denemelisiniz! İşte tattıktan sonra vazgeçilmeziniz olacak pesmet tarifi...

Kahvaltıların Vazgeçilmezi Pesmet Nasıl Yapılır?

Göçmenlerin enfes bir tarifi olarak bildiğimiz Pesmet ile karşınızdayız. İster tatlı isterseniz tuzlu olarak sofralara koyabileceğiniz pesmet tarifine menünüzde yer açmaya ne dersiniz?

PESMET  

MALZEMELER: 

1.5 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı karbonat,1 çay kaşığı tuz, 4 su bardağı un

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

Şekillendirmek için:

 1/2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:  

Yoğurt, karbonat ve tuzu bir kasede karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yapana dek yoğurun.Bir kaseye yarım su bardağı sıvı yağı koyun ve ellerinizi bu yağa batırıp sonra hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın.Elinizle yuvarlayıp ortalarına parmakla bir delik açın. Sonra tavada kızdırdığınız yağın içine bu hamurları koyun ve iyice kızartın.Her iki tarafı da nar gibi kızarana kadar kızartın ve fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serdiğiniz bir kaseye alın. Tüm hamuru böyle hazırladıktan sonra sıcak sıcak servis edin. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.