Kahvaltıların Vazgeçilmezi Pesmet Nasıl Yapılır?

Pesmet nedir nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Pesmet yapmanın püf noktaları neler? İster tatlı, isterseniz de tuzlu şekilde tüketebileceğiniz bu enfes lezzeti mutlaka denemelisiniz! İşte tattıktan sonra vazgeçilmeziniz olacak pesmet tarifi...

07.06.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-09:31)

Göçmenlerin enfes bir tarifi olarak bildiğimiz Pesmet ile karşınızdayız. İster tatlı isterseniz tuzlu olarak sofralara koyabileceğiniz pesmet tarifine menünüzde yer açmaya ne dersiniz?

PESMET  

MALZEMELER: 

1.5 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı karbonat,1 çay kaşığı tuz, 4 su bardağı un

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

Şekillendirmek için:

 1/2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:  

Yoğurt, karbonat ve tuzu bir kasede karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yapana dek yoğurun.Bir kaseye yarım su bardağı sıvı yağı koyun ve ellerinizi bu yağa batırıp sonra hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın.Elinizle yuvarlayıp ortalarına parmakla bir delik açın. Sonra tavada kızdırdığınız yağın içine bu hamurları koyun ve iyice kızartın.Her iki tarafı da nar gibi kızarana kadar kızartın ve fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serdiğiniz bir kaseye alın. Tüm hamuru böyle hazırladıktan sonra sıcak sıcak servis edin. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal