Gribi Hızlı Atlatmak İçin 5 Öneri

Ani hava değişimleri ve soğuk havanın etkisi hasta olmayı kolaylaştırıyor. Gribin en iyi ilacı hiç olmamak ancak grip olduğunuzda hızlıca atlatmak için önerilerimize kulak verebilirsiniz.

16.10.2019-13:21 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-13:11)

Bu süreçte hasta kişi yatağında yatmasa da muhakkak vücudu yorucu-yıpratıcı egzersiz ve eylemlerden uzak durulmalı, muhakkak birkaç gün istirahat şart.

İstirahat edin: İstirahat yeterli olmazsa hem tedavi süreci uzuyor hem de hastalığın oluşturacağı yan etki riskleri fazlalaşmış oluyor. Hasta bireylerin istirahat etmesinin bir diğer avantajı olarak da çalıştıkları kurumlarda başkalarını hasta etmeyecek ve hastalığı başkalarına bulaştırmamış olmalarıdır.

Yeterli süre boyunca uyuyun: Uyku düzeni vücut sağlığı için çok önemli detaylardandır. Uyku sırasında, bilhassa çocuklarda, hücreler yenilenip ve melatonin hormonu salgılanıyor. Günlük ortalama 7 saat uyumak organizmanın savunma mekanızmasını güçlendirir.

Sıvı tüketiminizi azaltmayın: Bol bol su için. Karışık bitki çayları  (ıhlamur, kuşburnu, ahududu, yasemin, papatya, böğürtlen...) içebilirisniz. 

İyi beslenin: Sağlıklı beslenmek, paket ve işlenmiş gıdalardan korunmak bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi bakımından önemli.

Bağışıklık sisteminize dikkat edin: Stresten uzak kalmak, düzenli uyku, yeterli zamanda dinlenme ve sigaradan uzak kalmak çok önemli.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal