Teknolojik Aletleri Kullanırken Yapılan Hatalar

Bir türlü elimizden düşmeyen telefonlar, tabletler ya da bilgisayarlar biliyoruz ki tehlike saçıyor. Bu tehlikeleri en aza nasıl indiririz. Ve onlar kullanırken yaptığımız hatalar nelerdir gelin birlikte bakalım.

16.10.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-12:42)

Omurga problemlerinden korunmak için elimizden bir türlü düşüremediğimiz teknolojik cihazları kullanırken neler yapmalıyız, ne yapmaktan kaçınmalıyız?

BU HATALARI YAPMAYIN

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Hayta başta akıllı telefon ve tabletler olmak üzere teknoloji cihazları kullanırken yapmamanız gereken hataları şu şekilde sıraladı:
-Mesajlaşırken boynunuzu asla öne doğru eğmeyin
-Masaüstü bilgisayar kullanımı esnasında boynumuz 30 derece öne doğru eğiliyor. Fakat cep telefonu elimizdeyken boynumuzu genelde 45 ile 60 derece arasında öne eğiyoruz, bu da daha fazla yük binmesine neden oluyor.

Akıllı cep telefonunda mesajlaşma uygulamalarında çoğu kez süre daha da uzuyor. Bu sebeple özellikle mesajlaşma sırasında boynunuzu öne eğecek postürden muhakkak kaçının. Cihazın ekranı tam karşınızda ve yüksekliği göz hizanızda olması gerekir.

YAZI BOYUTU KÜÇÜK OLMASIN

Mesajlaşma esnasında yazı boyutunu göz ve omurga sağlığınız açısından küçük tutmayın. Yazı karakteri büyük olunca ekrandan daha uzak kalır ve boynunuzu daha dik bir postürde tutmuş olursunuz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal