Fas Çayının Faydaları Saymakla Bitmiyor, Mide Bulantısına Birebir!

Nane çayı olarak da bilinen Fas çayı aynı zamanda antioksidan deposu. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen çayı nasıl demlemek gerekir? Fas çayının faydaları nelerdir? Fas çayı hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

28.03.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-08:51) Fas Çayının Faydaları Saymakla Bitmiyor, Mide Bulantısına Birebir!

Antioksiddan etkisi de olan Fas çayı nasıl demlenir, nelere iy gelir? Fas çayının bilmediğimiz faydaları nelerdir? 

FAS ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Fas çayı olarak adlandırılan nane çayından 3 veya 5 yaprağı sıcak suyun içerisine bırakıp 7 dakika kadar demlemeye bıraktıktan sonra çayınızı gün içerisinde afiyetle içebilirsiniz! Eğer ki çayınıza biraz tat katmak isterseniz içerisine 1 çay kaşığı kadar bal ilave edebilirsiniz.

FAS ÇAYININ FAYDALARI NELER?

Nane çayının buharını solumak burun tıkanıklığını giderir ve sinüsleri açar, boğaz kuruluğuna iyi gelir, gaz gidericidir, safra taşı çözer, mide bulantısını alır, kusmayı geçirir, mide ekşimesini azaltır, sindirime yardımcı olur.

Ağız kokusunu alır, kas ağrılarını hafifletir, kronik ağrıyı azaltır, soğuk algınlığının daha çabuk geçmesini sağlar, alerjik öksürüğe iyi gelir, astıma iyi gelir, stresi azaltır, sakinlik verir, hazımsızlığı giderir. C vitamini yönünden zengindir
antioksidan etkisi vardır, omega 3 yağ asidi yönünden zengindir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal