Bir Saat İçinde Uykuya Nasıl Gidilir?

Koyun saymayı unutun, bu rutin 60 dakikadan daha az bir sürede keyifli bir gece uykusuna sürüklenmenizi sağlayacak. Yapmanız gereken adım adım bu rutine sadık kalmak. .. İşte bir saat içinde sağlıklı uykuya gidişin yolları.

27.03.2019-17:17 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-16:42) Bir Saat İçinde Uykuya Nasıl Gidilir?

Uykuyu hepimiz istiyoruz ama yeterince uyuyamıyoruz. Gece uykudan önce ülkenin neredeyse üçte biri interneti gezerken, beşte biri telefon veya tabletini kontrol ediyor. Gece rutininizdeki birkaç değişiklikle birlikte, sadece 1 saat içinde uykuya dalabilirsiniz.

Tatlı Rüyalar!

60 DAKIKADA UYKUYA GITMEK

Aromaterapi kullanın

Uykuyu sağlamak için gevşemeye yardımcı olabilecek birçok esansiyel yağ var.“Papatya, lavanta ve neroli, en yararlı yağlardan üçüdür, çünkü zihin ve vücut üzerinde derinlemesine sakinleştirici, yatıştırıcı ve dengeleyici bir etkisi vardır. Diğer faydalı yatıştırıcı yağlar benzoin, bergamot, sedir ağacı, adaçayı, sandal ağacı, tatlı mercanköşk, tatlı portakal, kediotu ve vetiverdir. Kullandığınız yağları değiştirmek iyidir. Yatmadan bir saat önce esansiyel yağları dağıtın, altı damla tatlı portakal, iki damla papatya ve iki damla neroli deneyin. Ya da, bir mendil veya pamuklu ped üzerine birkaç damla yağ dökün ve yastık kılıfınıza yerleştirin. 

50 DAKIKA KALDI

Işık tedavisi

Yatmadan önce mavi ışıksız zaman geçirin. Bu, telefon, TV veya diğer elektronik cihazlar anlamına gelmez. Bunun yerine, ışık terapisini deneyin ve vücudunuzun günün bittiğini ve kapanma zamanının geldiğini bilmesine yardımcı olmak için ışıkların kademeli olarak kısılmasını sağlayın.

30 DAKIKA KALDI

Yıkanmak

Sadece rahatlamak ve ısınmak... yatmadan önce banyo yapmak uykuyu arttırır. Sıcak bir banyodan çıktıktan hemen sonra yaşanan vücut sıcaklığındaki düşüş, vücudun sıcaklıktaki doğal düşüşünü taklit etmek için mükemmel bir yoldur. Bu, uyku hali hissini uyandırır ve iyi bir gece uykusu için sizi hazırlar. 

15 DAKIKA KALDI

Pilates yap

Fizyoterapist ve Pilates Physio'nuzun kurucusu Lyndsay Hirst, “Birkaç Pilates hamlesi yapmak, huzurlu bir gece uykusuna yardımcı olmak için harika bir yoldur” diye açıklıyor. “Hareketler uyumaya yardımcı olduğu bilinen serotonin seviyelerini artırıyor.Solunum tekniklerinin kas ve eklem gerdirmeleri ile birleşmesi Pilates'i yatmadan önce yapmak rahatlatıcı olur. 

5 DAKIKA KALDI

Nefes tekniklerini deneyin

“Nefes alıp verme uzmanı Richie Bostock“ Vücudunuzdaki hem otomatik hem de kontrolünüz altında olan tek sistem ”diyor. “Bir dahaki sefere biraz göze çarpmak için uğraşıyorsan, 1-2-1 nefes denilen bir nefes almayı dene. '1-2-1', bir kısım soluma, iki parça soluma ve bir parça duraklama olan nefesin her basamağının uzunluğunu belirtir. Başlamak için, göbek deliğinizin üzerine bir veya iki elinizi koyun ve nefes aldığınızda, burnunuzdan nefes alın ve ellerinizin birkaç santimetre yükseldiğini ve sonra nefes verirken birkaç santimetre düştüğünü hissedin. Ardından, her defasında soluğunuzu uzatmaya çalışın. Uyuyana kadar tekrar edin. ”

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal