Diz Protezi Sonrası Bacakta Neden Morarma Olur?

Diz eklemlerinde çeşitli sebeplerden oluşan bozulmalar diz protezi ameliyatını da beraberinde getirir. Operasyonla yapay eklem konulan bölgede bazen ağrılar ve morarmalar meydana gelir. Peki diz protezinden sonra oluşan morarmanın nedeni nedir? Gelin cevaba birlikte bakalım.

22.08.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-11:22) Diz Protezi Sonrası Bacakta Neden Morarma Olur?

Çeşitli sebeplerden dolayı diz ekleminde bozulma oluşur. Diz protezi operasyonunda, dizdeki aşınmış eklem çıkarılarak bunun yerine kromdan yapılmış yapay eklem yerleştirilir.

AMELİYAT SONRASI NE ZAMAN YÜRÜNÜR?

Diz protezi ameliyatı sonrasında hasta 1.gün mutlaka ayağa kaldırılır. İlk ay iki tane koltuk değneyile yürünür. 2.ayda ise tek değnek ile yürünebilir. Bu süre geçtikten sonra hasta değneksiz şekilde yürümeye başlatılır. Eğer hastanın kilosu fazlaysa değnek kullanma aralığı daha uzun sürebilir.

MORARMANIN NEDENİ PIHTI

Diz protezi ameliyatı yapılan hastalarda en fazla yaşanan sorun bacakta oluşan morarmadır. Bunun nedeni ise pıhtı meydana gelmesidir. Hasta ameliyat ardından bacağında morluk fark etmesi sonucunda hemen doktora gitmelidir. Bacakta morarma çok ciddi olmasa bile doktorun kontrolünü gerektiren bir durum olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal