Cilt Lekeleri Kanserin Habercisi Olabilir

Derideki koyulaşmalar cilt lekeleri olarak adlandırılır. Bu lekeler vücudun bir bölgesinde görülebileceği gibi yaygınlık da gösterebilir. Cilt lekeleri her zaman tehlikeli olmasa da bazen bir hastalığın habercisi olabilir.

28.02.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-16:52) Cilt Lekeleri Kanserin Habercisi Olabilir

Derideki koyulaşmalar cilt lekeleri olarak adlandırılır. Bu lekeler vücudun bir bölgesinde görülebileceği gibi yaygınlık da gösterebilir. Cilt lekeleri her zaman tehlikeli olmasa da bazen bir hastalığın habercisi olabilir. İşte detaylar...

CİLT KANSERİNİN BELİRTİSİ OLABİLİR

Ciltteki renk değişikliklerinin çiller, güneş lekeleri, gebelik lekeleri, çeşitli kozmetiklere ve bitkilere bağlı gelişen lekeler, sivilce ve cilt yaralarından sonra oluşabildiğini ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Hilal Gökalp, bazen cilt lekelerinin, deri kanserinin belirtisi de olabildiğine dikkat çekti.

GÜNEŞ YANIĞI ÖYKÜSÜ OLANLAR DİKKAT!

Derideki lekenin rengini de bu konuda önemli olduğunu söyleyen Gökalp, şunları söyledi: "Özellikle leke değişik renk tonlarındaysa, asimetrik ve kenarlarında düzensizlik mevcutsa, kanama, kaşıntı, kabuklanma veya üzerinde açık yara gibi bulgular varsa mutlaka uzmana başvurmak gerekir. Ayrıca kızıllar ve sarışınlar, renkli gözlü bireyler, ailede deri kanseri öyküsü olanlar, vücudunda 50'den fazla beni olan ve çocukluk çağında güneş yanığı öyküsü olanlar, deri kanseri gelişimi açısından daha risklidir. Deri kanserleri, cilt lekelerinin küçük bir kısmını oluşturur."

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal