Ananas Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Ananas, A ve C vitaminlerini içerir. Bunların yanı sıra potasyum ve kalsiyum bakımından zengindir. İnsan vücuduna birçok faydası bulunan ananasın, kabuğu da birçok hastalığa şifadır.

28.02.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-17:01) Ananas Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Ananas, A ve C vitaminlerini içerir. Bunların yanı sıra potasyum ve kalsiyum bakımından zengindir. İnsan vücuduna birçok faydası bulunan ananasın, kabuğu da birçok hastalığa şifadır. işte detaylar...

KİLO VERMEYİ SAĞLAR

Bromelain maddesi bakımından zengin olan ananas, sindirime ve zayıflamaya destek olur. Ananas kabuğundaki yakıcı enzimler, vücuttaki selülitlerin azalmasını sağlar. Ayrıca mükemmel bir idrar söktürücüdür. Vücutta bulunan fazla sıvının kolayca atılmasına yardımcı olur. Kabuklarından yapılan çay vücudun sağlıklı kilo vermesini sağlar.

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR

Ananasın kabuklarını kaynatıp bir saat bekletin. Sonrasında suyunu süzüp içerisine bal ekleyip tüketin. Böylece boğazda oluşan iltihaplı enfeksiyonu yumuşatır, kuru ve ağrılı öksürüğe de iyi gelir.

MİDE SAĞLIĞINI KORUR

Ananasın kabuğunda lif ve bromelain miktarı oldukça fazladır. Bromelain enzimi midedeki asit oranını dengeler, ölü hücreleri sindirim sisteminde hızlıca parçalar ve midede yara oluşumunu engeller. Bağırsak işlevine iyi gelen ananas, ayrıca kabızlığı da önler.

NASIRI YOK EDER

Kabuğundaki yararlı enzimler sayesinde nasırı kolayca yok eder. Ananas kabuğunu nasırın üstüne koyup bir gece bekletildiğinde, ölü deri yumuşar ve nasır kolayca ortadan kalkar.

KANSERLE SAVAŞIR

Betakaroten açısından zengin olan ananas prostat ve kolon kanserine karşı vücudu korur. Kanserli hücrelerin ise büyümesini önler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal