Bu İşaret Yoksa Camı Koyu Renkli Olan Gözlükler Sağlığı Bozuyor!

Güneş gözlükleri yazın kurtarıcı ve sağlık açısından yarar sağlayıcısıdır. Ancak dışarıda alınan güneş gözlükleri tahmin ettiğinizden daha zararlı. Zira koruyacağım diye 2 kat daha fazla zarar veriyorsunuz.

10.08.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-13:35) Bu İşaret Yoksa Camı Koyu Renkli Olan Gözlükler Sağlığı Bozuyor!

Gözlük camının siyah olması sizi güneşten korumaz sadece daha rahat gözünüzü açmanızı sağlar. Ancak bununla birlikte daha çok UV ışığını içine alırsınız.

CE İŞARETİ VAR MI?

CE işareti bir ürünün insan, hayvan ve çevre bakımından sağlıklı ve güvenli olduğunu belirten Avrupa Birliği’nin Yeni Yaklaşım Direktifleri’ne uygunluk göstergesidir. Satın alınan güneş gözlüğünde CE işareti kesinlikle var olmalıdır. Hatta satın alınan güneş gözlüğünün sertifikalı ve güvenlik kontrollü olup olmadığı kesinlikle bakılmalıdır.

CAMIN SİYAH OLMASI DAHA DA ZARAR VEREBİLİR

Gözbebeği, güneş gözlüğünün mümkün kıldığı karanlık mekanda güzelce açılacağından, görünmeyen UV ışınları açık gözbebeğinden içeri oldukça fazla oranda girer. “UV filtresi”, gözlük camının koyuluğundan farklı şekildedir ve gözlük camının hamurunda oluşur. Haliyle güneş gözlüğünün gözü koruma niteliği camların koyuluk derecesinden çok camların kalitesine ve UV filtresinin var olması ile ilişkilidir. Güneş gözlüklerinin ışığı engelleme gücü UV200, UV400 ve UV600 gibi işaretlerle belirlenir. Özellikle deniz kenarında ve kar ışığında en az UV400 korumalı güneş gözlükleri tercih edilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal