En Çok Kadınlarda Görülüyor! Capgras Sendromu Nedir?

Psikoloji literatüründe sahtekar zannetme olarak ifade edilen capgras sendromu, en çok kadınlarda görülüyor. Hastalık şizofreninin haberci bile olabiliyor.

10.08.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-12:23) En Çok Kadınlarda Görülüyor! Capgras Sendromu Nedir?

Pek bilinmese de kadınların daha fazla riskli grupta olduğu capgras sendromunun tam olarak ne olduğu, tedavisini sizin için araştırdık.

CAPGRAS SENDROMU NEDİR?

Capgras Sendromu, şizofreninin ilk göstergelerinden biri olarak gösteriliyor. Sanrısal bir bozukluk olarak adlandırılan Capgras Sendromu’nda birey etrafındakileri “sahteleri” ile değiştirildiğini zannediyor. Bazı hallerde, yanılsama yaşayan birey bir hayvanın, eşyanın ve hatta bir evin sahtekâr olduğunu zannediyor. Sendromunun sebebi tam olarak bilinmiyor. Fakat Alzheimer hastalığı ile bağlantılı olabileceği inanılıyor.

KADINLARDA DAHA YAYGIN GÖRÜLÜYOR

Öte taraftan, özellikle güven duygusunun yok olduğu ve gerçeklik duygusunun kaybolduğu paranoid şizofreninin de Capgras ataklarını tetikleyebileceği açıklanıyor. Nadir hallerde ise beyinde oluşan bir hasar, Capgras Sendromu’na yol açabiliyor. Kadınlarda daha yaygın olarak görülen bu rahatsızlık, nadiren çocuklarda da görülüyor. Capgras Sendromu Fransız psikiyatr Capgras tarafından 1923 yılında bulunuyor.

CAPRGRAS SENDROMUNUN TEDAVİSİ

Capgras Sendromu’nun bulunan mutlak bir tedavisi olmamakla beraber psikoterapi ya da ilaç tedavisiyle işaretleri azaltılabiliyor. Tedavi için ilk olarak sendromun altında yatan sebep bulunmaya çalışılıyor. En etkili tedavinin ise, sendromdan etkilenen bireyin güven duyduğu, neşeli ve misafirperver bir yer oluşturmak olduğu anlatılıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal