Bu Besinler Kabızlığa Neden Oluyor

Beslenme düzeni kabızlığa neden olan en önemli etkenlerden biridir. Peki, kabızlığa neden olan besinler nelerdir? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

29.05.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-17:24) Bu Besinler Kabızlığa Neden Oluyor

Hemen herkesi etkileyen kabızlık günlük hayatı olumsuz etkileyen can sıkıcı bir durumdur. Şişkinliğe neden olarak rahatsızlık veren kabızlık sorununa iyi gelen besinler ve ilaçlar da bulunmaktadır. Bu sorunun ileri derecede görüldüğü durumlarda ilaç kullanmak gerekebilir. Sizin için kabızlığa neden olan besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Lif oranı düşük olan süt ve süt ürünleri protein, kalsiyum ve K12 vitamini açısından oldukça zengin gıdalar olmalarına rağmen kabızlık sorununa yol açabilmektedir. Bu nedenle süt ürünlerinin ağırlıklı olduğu bir beslenme programı, lif yönünden eksik olacağı için kabızlığa yol açar.

KIRMIZI VE BEYAZ ET

Kırmızı etteki doymuş yağ oranının kabızlığın artmasına neden olan bir etmen olduğu düşünülmektedir. Kırmızı et ve tavuk, yumurta gibi diğer hayvansal gıdalar, yüksek oranda protein içeriğine sahip olduğu için tokluk hissi oluşturur. Bu nedenle de yüksek miktarda lif içeren bitkisel kaynaklı gıdalara daha az yer vermiş oluruz.

İŞLENMİŞ TAHILLAR

Tam tahılların aksine, işlenmiş tahıllar oldukça düşük lif oranına sahiptir. Yemeklerin vazgeçilmezi olan beyaz ekmek ve beyaz pirinç, lif oranı düşük, işlenmiş tahıllar arasında yer almaktadır. Buna ek olarak, fast-food ve donmuş gıdalar da, çok az miktarda lif içermektedir. Bu nedenle yüksek doymuş yağ ve düşük lif içerikli gıdalarla beslenmek kabızlığa yol açmaktadır.

ÇİKOLATA

Çikolatanın kabızlığı nasıl tetiklediği henüz tam olarak kanıtlanmamış olsa da beyaz ve sütlü çikolatanın içeriğinde bulunan doymuş yağ miktarı ve lif miktarının düşük olması potansiyel nedenler arasında yer almaktadır.

OLGUNLAŞMAMIŞ MUZ

Muz ve kavun gibi meyveler olgunlaşmadan önce tüketilirse, kabızlığa yol açabilmektedir; halihazırda kabızlık sorununa sahip olan kişilerin durumunu çok daha kötüleştirebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal