Bebeklerde Epilepsi Belirtileri

Epilepsi her yaştan insanda ortaya çıkan ve son derece olumsuz etkileri nedeniyle büyük bir problem olarak tanımlanan hastalıktır. Halk arasında sara olarak da bilinen bu hastalık sadece yetişkin olarak bilinen kişilerde değil, aynı zamanda bebeklerde de görülür.

13.06.2020-14:01 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-13:57) Bebeklerde Epilepsi Belirtileri

Epilepsi her yaştan insanda ortaya çıkan ve son derece olumsuz etkileri nedeniyle büyük bir problem olarak tanımlanan hastalıktır. Halk arasında sara olarak da bilinen bu hastalık sadece yetişkin olarak bilinen kişilerde değil, aynı zamanda bebeklerde de görülür. Bebeklerde epilepsi belirtileri ve bu hastalığa dair merak ettiğiniz her şeyin yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Epilepsi Nedir?

Epilepsi, beyin içindeki normal olarak tanımlanmış olan elektrik aktivitesi dışında ortaya çıkan ve deşarj olarak ifade edilen son derece karışık bir süreçtir. Her yaş grubundan insanda görüldüğü gibi özellikle bebeklerde de ortaya çıkabilir. Halk arasında sara olarak tanımlanır. Uygulanan bir tedavisi vardır.

Bebeklerde Epilepsi Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde epilepsi belirtileri şöyledir;

  • Dalma en çok karşı karşıya kalınan belirtilerin içinde öne çıkar. Yani çocuk bir yere odaklanır. Uzun bir süre boyunca oraya bakar. Bu, absans nöbetlerinde görülür. Böyle durumlarda özellikle çevresine karşı çok duyarsız olduğunu da hemen ifade etmek lazım.
  • Bebeklerde epilepsi göstergesi olan bir diğer husus ise kapanma ve ani sıçramadır. Bunun özellikle kümeler halinde ortaya çıkmış olduğunu görüyoruz. Zaman zaman bacak, kol, baş kısmında görülebilir. Aynı zamanda daha farklı yerlerde de mevcuttur. Yine nöbet şeklindedir.
  • Bebeklerde epilepsi belirtileri arasında başın çok ani bir biçimde düşmesi de söz konusudur. Genellikle bunun ardından yere kapaklanma adı verile şey yaşanır.
  • Geceleri çok sık olmak üzere uykudan uyanmayı da unutmamak lazım. Çünkü frontal lob olarak tanımlanmış olan beynin ön bölgesinde zaman zaman birtakım nöbetler olur. Bunun sonrasında bebek uyanır. Bunu kasılma takip eder. Gözler sabitlenmiş bir yere bakar ve zaman zaman kusma da görülür.
  • Tüm bunların yanı sıra gözlerin sabit bir yere bakması da belirtilerin içinde dikkat çeker.

Bebeklerde Epilepsi Neden Olur?

Bebeklerde epilepsi nedenleri şöyledir;

  • Bazı bebekler birtakım doğuştan gelen hastalıklardan dolayı böyle bir sorunun sahibi olurlar.
  • Çok uzun süreli bir biçimde devam eden ve ateşin de eşlik etmiş olduğu havaleleri unutmamak lazım. Hatta en dikkat çekici gerekçelerin içinde öne çıkar.
  • Bebeklerde epilepsi sebepleri içinde beyin tümörleri de vardır.
  • Doğumdan hemen sonra yaşanan beyinde ortaya çıkan iltihap durumu bu rahatsızlığın sebepleri içindedir.

Bebeklerde Epilepsi Tedavisi Var mı?

Bebeklerde epilepsi tedavisi söz konusudur. Ancak her hastanın hemen buna yanıt verdiğini söylemek pek doğru bir ifade olmaz. Çünkü günümüzde bunların yüzde 70'lik bir kısmı tedavi edilir. Bunun haricinde kalan bebekler ise genellikle tedaviye yanıt vermezler. Böyle bir rahatsızlığa sahip bebekleri olan ailelerin bazı şeylere dikkat etmesi şarttır. Bunların başında çocuğun sallanmaması ilk sırada gelir. Bunun yanı sıra hemen başının alt kısmına bir yastık koymak yapılacak olan şeylerin içindedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal