Rusya'dan Türkiye’ye dikkat çeken ortaklık adımı: Ortak banka kurulacak mı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Şubat ayı içinde Türkiye ziyareti bekleniyor. Yapılması beklenen bu ziyaret hakkında görüşlerini bildiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'de gaz merkezinin kurulmasına yönelik yol haritası ve Rusya-Türkiye arasında ortak bir banka kurulması gibi konuların gündeme geleceğinin bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

06.02.2024-17:12 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-17:57)

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Rus Lider Putin'in Türkiye ziyaretinde Rusya-Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin ele alınacağını ifade ederek, "Türkiye bizim önemli ticari ve ekonomik ortağımızdır’’ değerlendirmesinde bulundu.

Kremlin Sözcüsünden dikkat çeken cevap!

Putin Türkiye'yi ziyaret ediyor

Ziyarette, önemli ortaklıkların olabileceğini kaydeden Peskov, Türkiye'de gaz merkezinin kurulmasına yönelik yol haritası ve Rusya-Türkiye arasında ortak bir banka kurulması gibi konuların ele alınıp alınmayacağına yönelik soruyu yanıtlayan Sözcü Peskov, "Tüm bu konular gündemde olacak" şeklinde dikkat çeken ifadeleri kullandı.

‘‘Türkiye bizim ortağımızdır!’’

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerde tüm unsurların detaylı olarak görüşüleceğini aktaran Peskov, "Türkiye bizim önemli ticari ve ekonomik ortağımızdır. Bu ilişkilerin tüm detayları gündemde olacaktır" şeklinde konuştu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal