Rusya’da kanlı saldırı: Putin’den son dakika açıklaması! “Ölüme ölüm!”

Rusya'nın başkenti Moskova, son dakika haberleriyle sarsıldı. Crocus City Hall adlı ünlü konser salonuna düzenlenen kanlı saldırıda silahlı kişiler sivillere kurşun yağdırdı. Saldırı sonucunda en az 80 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. Bu vahşi saldırı, Rusya'nın başkentinde büyük bir kargaşa ve panik ortamı oluşturdu.

23.03.2024-09:25 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-09:50)

Rusya'nın başkenti Moskova'da meydana gelen korkunç olay, tüm dünyanın dikkatini çekti. Crocus City Hall adlı ünlü konser salonuna yapılan silahlı saldırıda beş kişi sivillere kurşun yağdırdı. Bu kanlı olayın ardından en az 80 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. Saldırı, Moskova'da büyük bir dehşet ve endişe dalgası yarattı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırıya ilişkin yapacağı ilk açıklama, dünya kamuoyunun büyük bir merakla beklediği bir gelişmeydi. Putin'in bu trajik olaya nasıl bir tepki vereceği ve alınacak önlemler hakkında yapacağı açıklamalar, hem Rus halkı hem de uluslararası toplum tarafından büyük bir önemle bekleniyordu. Putin'in gelecek açıklaması, saldırının ardından yaşanan karmaşayı ve olayın Rusya'nın genel güvenlik durumu üzerindeki etkilerini netleştirecekti. Ayrıca, Putin'in açıklamaları, Rus hükümetinin olaya nasıl bir yaklaşım benimseyeceği ve saldırganlarla ilgili nasıl bir tutum izleneceği konusunda da yol gösterici olacak.


“Ölüme ölüm!”

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen korkunç terör saldırısının ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapmış olduğu ilk açıklama, ülkede büyük yankı uyandırdı. Putin, saldırıda yaralanan herkese acil şifalar dilerken, saldırıya ilişkin detaylı bilgi akışının devam ettiğini belirtti. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, güvenlik şefleri tarafından Putin'e dakika dakika bilgi verildiği vurgulandı. Öte yandan, Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Medvedev'in saldırı sonrası yaptığı sert açıklama da dikkat çekti. Medvedev, "Ölüme ölüm" mesajı vererek saldırının arkasında Ukrayna'nın olabileceğini işaret etti. Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse, bu kişilerin acımasızca yok edilmesi gerektiğini belirten Medvedev'in açıklamaları, Rusya'nın saldırıya karşı vereceği tepkiyi ve izleyeceği politikayı net bir şekilde ortaya koydu.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Medvedev ise, şu açıklamada bulundu:

"Şiddete güçle karşılık verilmediği karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır.Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse hepsi acımasızca yok edilmelidir."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal