Rusya Ve Suudi Arabistan Petrol Üretiminin Kısıtlanması Anlaşmasının Uzatılmasında Anlaştı

Osaka’daki G20 Zirvesi'nden açıklamalarda bulunan Rusya lideri Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile petrol üretiminin kısıtlanmasına ilişkin uluslararası anlaşmanın uzatılmasına karar verdiklerini açıkladı

29.06.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-14:18)

Japonya’nın Osaka şehrined gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi’nin tamamlanmasından sonra basın toplantısında konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, burada Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile yaptığı görüşme hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Rus lider, söz konusu görüşmede, petrol fiyatlarının düşmesiyle piyasada meydana gelen durumu dengelemek amacıyla üretimi kısıtlamaya ilişkin OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ile vardıkları anlaşmanın uzatılması noktasında anlaşmaya vardıklarını belirtti.

ANLAŞMA 9 AYA UZATILACAK  

Anlaşmanın mevcut durumuyla, yani aynı kısıtlama miktarları korunacak şekilde uzatılacağını aktaran Putin konuşmasına şu şekilde devam etti: “Rusya ve Suudi Arabistan olarak anlaşmanın uzatılmasını destekleyeceğiz. Anlaşmanın ne süreyle uzatılacağına gelirsek, henüz karar verilmiş değil, ancak altı ya da dokuz ay arasında bir karar verilecek. Sanıyorum ki dokuz ay olacak.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal