Rusya Cumhurbaşkanı Putin: Devletimizin Güvencesi için Önlemler Alacağız

Rusya cumhurbaşkanı, ABD'nin INF Antlaşması'ndan çekilmesinin silah kontrol sisteminin çökmesine yol açabileceğini söyledi.

18.12.2018-16:59 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-16:54) Rusya Cumhurbaşkanı Putin: Devletimizin Güvencesi için Önlemler Alacağız

Rusya cumhurbaşkanı, ABD'nin INF Antlaşması'ndan çekilmesinin silah kontrol sisteminin çökmesine yol açabileceğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Salı günü yaptığı açıklamada, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Antlaşması'ndan ABD'nin çekilmesinin silah kontrol sisteminin çökmesine ve kitle imha silahlarının yayılmasına yol açabileceğini söyledi.

Putin Moskova'daki Savunma Bakanlığı Yönetim Kurulu'nun toplantısında, “INF Anlaşması'ndaki sorunlar ne olursa olsun, modern koşullarda, bir dengeleyici faktör olarak hizmet ediyor ve belli bir düzeyde öngörülebilirliği ve askeri alanda kısıtlamayı sürdürmek için çalışıyor” dedi. Putin, sorunun anlaşmanın ikili bir niteliği olması halinde, yeni ülkeleri müzakereler yoluyla da kapsayacak şekilde genişletilebileceğini ve yeni bir anlaşmanın hazırlanabileceğini söyledi. Putin şöyle dedi: “ABD antlaşmadan çekilmeye karar verirse, bir kez daha devletimizi güvenceye almak için ek önlemler almaya zorlanacağımızı belirtmek gerekiyor.”

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Antlaşması, 1987 yılında Sovyet Genel Sekreteri Mikhail Gorbaçov ve ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından imzalanmış ve büyük ölçüde Avrupa'daki nükleer savaş beklentilerini ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır. 21 Ekim'de ABD Başkanı Donald Trump anlaşmadan çekilme niyetini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal