Rus Devlet Başkanı Putin'e Hayat Boyu Dokunulmazlık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski devlet başkanları ile kendisini ömür boyu senatör olmasını bekleyen kanuna imza attı.

23.12.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 23.12.2020-10:36) Rus Devlet Başkanı Putin'e Hayat Boyu Dokunulmazlık

Vladimir Putin'in ömür boyu dokunulmazlığı, bu sıralar Rusya'nın gündemi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski devlet başkanlarının vazifeden ayrıldıktan sonra kendileri ile ailelerine hayat boyu dokunulmazlık sunan kanuna onay verdi.

Kanunun, var olan yasal düzenlemelerle önceki yaz gidilen anayasal farklılıkların uyumlandırılması çerçevesinde düzenlendiği ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024 senesinde tekrar başkan adayı olmazsa bu kanun ile hayatı boyunca senatör unvanına sahip olacak.

HAYAT BOYU KORUMA

Bu kanundan önce eski devlet başkanları, yalnızca vazife başındayken yaptıkları suçlarla alakalı olarak dokunulmazlığı vardı. Kanun aynı zamanda, devlet başkanlarına vazifeden ayrılınca hayat boyu senatör olma olanağı sunuyor. Bu pozisyon hayat boyu dokunulmazlığı temin etmiş oluyor.

GÖZALTI YOK, SORUŞTURMA YOK

Kanun, eski devlet başkanlarına idari ya da cezai sorumluluk getirilmemesini temin ediliyor. Yeni kanun sayesinde devlet başkanları, vazifeden ayrıldıktan sonra da kendileri ile ailelerinin hayatta oldukları zaman boyunca işledikleri suçlardan dokunulmazlıktan faydalanacak. Bu şahıslara polis ve savcılık makamları aracılığıyla soruşturma yapılmayacak, gözaltına ve aramaya tabi olmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal