Ruhsar Pekcan Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar ile bakanlıklar değişti. Son değişiklikler ile Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan görevden alındı. Peki Ruhsar Pekcan kimdir? sorusu bir kere daha gündem konusu oldu.

12.03.2021-17:41 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-11:02) Ruhsar Pekcan Kimdir?

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan son karara göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık görevinden alındı. Ticaret Bakanlığı görevine ise Ruhsar Pekcan’ın yerine Mehmet Muş ismi atandı.

RUHSAR PEKCAN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yapmış olduğu atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'na da Mehmet Muş atandı. Bu görevlendirmeler ile birlikte Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan görevden alınmış oldu.

RUHSAR PEKCAN KAÇ YAŞINDA?

Ruhsar Pekcan, 1958 yılında Manisa'da dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini de aynı fakültede tamamladı. 1981'de TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda çalışmaya başladı. Özel sektörde de çalışan Ruhsar Pekcan, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde de bulundu.

RUHSAR PEKCAN NEREDE ÇALIŞTI?

Pekcan, 2005 yılında altyapı projeleri için içme suyu, sulama, petrol ve doğalgaz boruları, santrallere elektromekanik aksamı üreten Karon Mühendislik ve Ticaret Ltd. Şti.’nde kurucu olarak bulundu. Aynı şirkette Yönetici Müdür olarak kariyerine devam etmiştir. Bakanlık görevine atanmasının ardından bu şirketin yönetici müdürlüğünde bulundu.

DEİK-Türk Suriye İş Konseyi Başkanlığı'nı 3 dönem süresince yürüten Ruhsar Pekcan, DEİŞ-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Ürdün İş Konseyi Başkanlığı, Türk-Irak ve Türk-Libya Konseyleri Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini de devam ettirdi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı, İTO-IKGK İstanbul Kadın Girişimler Kurulu Üyeliği, ECO-CCI Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeliği de yapmıştır.

Pekcan, 2012 yılında IWEC ödülünü aldı ve IWEC Uluslararası Kadın Girişimciler - IWEC Global Temsilcisi olarak seçildi. Bunun yanı sıra İş ve Meslek Sahibi Kadınlar İstanbul Kulübü'nün kurucu üyesidir. Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 66.Hükümet'in Ticaret Bakanı olarak açıklandı. İngilizce bilen Bakan Pekcan, evli ve iki çocuk sahibidir.

9 Temmuz 2018'de Ticaret Bakanlığı'na atandı. Pekcan, Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte kurulan yeni hükûmette yer alan iki kadın bakandan birisi oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal