Bekir Pakdemirli Kimdir?

Bekir Pakdemirli kimdir, kaç yaşındadır? Bekir Pakdemirli mesleği ne? Hangi bakanlıkta görev yapıyor? İşte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında merak edilenler...

12.03.2021-13:08 - (Son Güncelleme: 10.05.2021-12:40) Bekir Pakdemirli Kimdir?

Tarım ve Orman Bakanı olarak mevcut Kabine'de yer alan Bekir Pakdemirli, vatandaşların ve internet kullanıcılarının araştırdığı bakanların başında gelmektedir. Manisa Milletvekili olarak TBMM'ye giren Bakan Pakdemirli'nin kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu en çok merak edilen konulardandır.

Peki Bekir Pakdemirli kimdir? Bekir Pakdemirli nereli? Bekir Pakdemirli kaç yaşında? Bekir Pakdemirli hangi okuldan mezun?

BEKİR PEKDEMİRLİ KİMDİR? 

Merhum siyasetçi Ekrem Pakdemirli'nin oğlu olan Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir'de doğdu. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Daha sonra Başkent Üniversitesi'nde İşletme Bölümü Yüksek Lisans programını bitirdi. Bekir Pakdemirli, doktora çalışmalarını ise Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü'nde yaptı.

BEKİR PEKDEMİRLİ'NİN MESLEĞİ NE?

Bekir Pakdemirli gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanlarında serbest girişimcilik faaliyetlerini yürüttü. Bu alanlardaki şirketlerin yönetiminde görev yaptı. Türkiye'de bulunan 500 sanayi kuruluşu arasındaki bir kuruluşta ve halka açık bir gıda kuruluşunda Genel Müdür olarak çalıştı.

Pakdemirli, uluslararası bir gıda şirketinde de üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra aynı şirketin danışmalığını üstlendi. Turkcell, BİM ve Albaraka Katılım Bankası'nda da yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk bilinci ile çalışmalar yürüten Bekir Pakdemirli, Tarkem - Tarihi Kemeraltı A.Ş ve Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu'nda ve Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyesi ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği'nde üyedir.

Hobileri arasında deniz kaptanlığı, pilotluk ve amatör telsizcilik bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik ettiği 66. Hükümet'te Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı. Bekir Pakdemirli, evli ve dört çocuk babasıdır.

BEKİR PAKDEMİRLİ EŞİ

Bekir Pakdemirli'nin eşi Ahu Pakdemirli'dir. İzmir'de düzenlenen ve tarımdaki kadın girişimcilerin sayısını arttırmayı planlayan Tarımda Kadın Girişimciliği adlı bir çalıştaya katılmıştır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal