Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kimdir?

Fahrettin Koca kimdir, aile yaşamı nasıldır? Fahrettin Koca ne bakanıdır? Fahrettin Koca'nın siyasi hayatı nasıldır? Koronavirüs salgınını nasıl yönetmiştir?

06.03.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 10.05.2021-12:24) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kimdir?

Koronavirüs pandemisi boyunca Sağlık Bakanı göreviyle dikkatleri üzerine çeken ve salgına karşı başarılı hamleler yapan Fahrettin Koca, geride kalan 1 yıl boyunca Türkiye’nin en çok merak edilen isimlerinden biri oldu.

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Fahrettin koca 1965 Konya doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Konya ‘da tamamlamıştır. Lise öğrenimini is Bursa Erkek Lisesi’nde bitirmiştir. 1988’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak tıp doktoru unvanı aldı. Uzmanlığını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamladı ve 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerini icra etti. Kurduğu sağlık kurumlarında Türkiye’nin sağlık dönüşümüne katkı sundu. Başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Fahrettin Koca evli ve dört çocuk babasıdır.

FAHRETTİN KOCA’NIN AİLE YAŞAMI

Fahrettin Koca, bakanlık görevinin yanında insani ve özel yaşamıyla da ön plana çıkmaktadır. Ailesine olan bağlılığıyla bilinen Koca, eşi Hale Koca ve dört çocuğuyla birlikte mutlu bir aile yaşamı sürmektedir.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN İLK SAĞLIK BAKANI

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu ile kabul edilen değişiklikler neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereği yapılan 2018 Türkiye genel seçimleri sonrasında oluşan Bakanlar Kuruluna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık bakanı olarak atandı. 10 Temmuz 2018 tarihinde yemin ederek göreve başladı. Bugün hala görevini yürütmektedir.

FAHRETTİN KOCA’NIN SİYASET HAYATI

Fahrettin Koca, Anayasa değişikliği referandumu ile TBMM dışından atanan bakanlardan biridir. Siyasete yakın bir isim olsa da, aktif olarak siyaset ile uğraşmamaktadır. Bakanlık görevini icra ederek Türkiye’nin sağlık politikasına yön vermektedir.

FAHRETTİN KOCA VE KORONAVİRÜS SALGINI

Fahrettin Koca ‘sağlık’ konusundaki uzmanlığıyla Sağlık Bakanı olarak Türkiye’nin Covid-19 salgını ile mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır. Oluşturduğu sağlık politikalarıyla, fedakâr sağlık ordumuzla birlikte çalışmış ve salgının minimum etkide seyretmesine katkı sunmuştur. Fahrettin Koca, şimdilerde Türkiye’nin aşılama çalışmalarına özel ilgiyle yaklaşmaktadır.

Fahrettin Koca, salgın dönemindeki çalışmalarıyla her görüşten insanın takdirini kazanmıştır.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi boyunca her gün Twitter’dan ve sıklıkla televizyon ekranlarından açıklamalar yaparak salgın hakkında halka bilgilendirme yapmıştır. Bu bilgilendirmeler, toplumda salgın bilincinin oluşmasına büyük katkı sağlamıştır. Fahrettin Koca’nın açıklamaları büyük bir ilgiyle beklenmekte ve takip edilmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal