Ziya Selçuk Kimdir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir? Ziya Selçuk nereli? Kaç yaşında?

23.01.2020-18:10 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-15:28)  Ziya Selçuk Kimdir?

Ziya Selçuk eğitimci ve siyasetçidir. 10 Temmuz 2018 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Ziya Selçuk nereli? Kaç Yaşında?

ZİYA SELÇUK KİMDİR?

1 Mayıs 1961 tarihinde Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Emirler köyünde dünyaya gelen Selçuk, Lise öğrenimi Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini gelişim psikolojisi alanında yaptı ve 1989 senesinde Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktora eğitimini tamamladı. Daha sonrasında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını elde etti.

ZİYA SELÇUK KAÇ YAŞINDA?

1961 doğumlu olan eğitimci 59 yaşındadır. Ziya Selçuk, TED Üniversitesi'nin yanı sıra birçok özel eğitim-öğretim kurumunun da kuruluşunda yer almıştır. Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi üyeliği görevlerinde bulundu. 2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Aynı dönem içerisinde Millî Eğitim Bakanlığı'nın müfredat reformu sürecini de yürüttü. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri kapsamında yer alan otuz beş başlıktan birisi olan "bilim ve eğitim" başlığının görüşmelerinde Türkiye'yi temsil etti.

Eğitim siyaseti alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve üyelik, TUBİTAK-SOBAG Yürütme Kurulu Üyeliği, Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanlığı, PDR Derneği Yöneticiliği, köşe yazarlığı, uluslararası kuruluşlarda proje uzmanlığı görevlerini başarı ile yürütmüştür.


ZİYA SELÇUK EVLİ Mİ?

Çok sayıda resmi ve özel okulun modellenmesi ve kuruluşuna liderlik etmiştir. Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, öğrenme, mizaç konularında kitapları ve yüzlerce de makalesi bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

10 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı görevine getirildi.

ZİYA SELÇUK NERELİ?

Ankara doğumlu olan başarılı eğitimci son dönemde yaptığı açıklamalar ile gündeme geliyor. Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamalarda pandemi sürecinde kapanan okullara ilişkin detaylar veren Selçuk aynı zamanda da Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunmuştur.

ZİYA SELÇUK'UN SAHİBİ OLDUĞU OKULLAR NELERDİR?

2018 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanı olarak görevini icra eden Selçuk'un uzmanlık alanı gelişim psikolojisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanlarıdır. Bu alanlarda eğitim alıp sayısız sayıda makale yazan siyasetçi pek çok farklı kurumda da görevde bulunmuştur. TED Üniversitesi'nin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ziya Selçuk 2002 tarihinde de Özel Maya Okulları'nı kurmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal