Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş Kimdir?

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınarak yerine Mehmet Muş getirilmiştir. Bu atama kararının sonrasında Mehmet Muş ismi araştırılan isimlerden birisi oldu. Peki yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş kimdir?

21.04.2021-09:18 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-09:34) Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş Kimdir?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş 21 Nisan 2021 yılında Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni Ticaret Bakanı görevine atandı. Eski Ticaret Bakanı olan Ruhsar Pekcan'ın yerine göreve getirilen Mehmet Muş'un kim olduğuna dair toplum içerisinde büyük bir ilgi toplanmış durumda. 

MEHMET MUŞ KİMDİR?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 21 Nisan 2021 Resmi Gazete içerisinde yayınlandı. Alınan son kararlardan birisine göre de, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilerek yerine atanan isim de Mehmet Muş oldu. Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ekonomiden Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

MEHMET MUŞ KAÇ YAŞINDA?

38 yaşında olan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 1 Mayıs 1982 tarihinde Trabzon Sürmene'de dünyaya gelmiştir. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü tamamladı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimi için de ABD'ye gitti. 

Washington State University School of Economic Sciences'de Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Yüksek lisans eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında Ekonomi Doktorasını tamamladı.

MEHMET MUŞ NEREDE ÇALIŞTI?

Özel sektörde Bütçe Planlama ve Raporlama Uzmanı olarak çalışan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'den İstanbul Milletvekili olarak seçilmeyi başardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde Dışişleri Komisyonu üyeliği görevinde bulundu. Aynı dönem içerisinde Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinde de bulundu. 

NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği’nin yanı sıra AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de başarı ile yürüttü. 24., 25. 26. ve 27. Dönem AKP İstanbul Milletvekili seçildi.

Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Numan Kurtulmuş'un Başbakan Yardımcılığı görevine atanmasının sonrasında, 27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Kongresinde Ekonomiden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 

12 Eylül 2015 gününde yapılan AK Parti 5. Olağan Genel Kurulu'nda bir kez daha AK Parti MKYK üyeliğine seçilmiştir. Mehmet Muş son olarak 21 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ticaret Bakanlığı görevine getirilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal