Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç Kimdir?

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne Büyükelçi Tanju Bilgiç'in atandığı açıklandı.

20.04.2021-16:15 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-16:22) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç Kimdir?

Türkiye'nin eski Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olarak yeni görevine atandı.

TANJU BİLGİÇ KİMDİR?

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Tanju Bilgiç'in yeni görevinin Bakanlık Sözcüsü olduğu kaydedildi. Tanju Bilgiç'ten önce Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü görevini Hami Aksoy yürütmüştü. Tanju Bilgiç 20 Eylül 1971 tarihinde Gümüşhane'de doğmuştur.

TANJU BİLGİÇ'İN EĞİTİM GEÇMİŞİ

1989 yılı içerisinde Samsun Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Daha sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1993 yılında mezun olmuştur. 2001 yılı içerisinde de Padova Üniversitesi İnsan Hakları ve Demokratikleşme Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2012 yılında da Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktora eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

TANJU BİLGİÇ NEREYE ATANDI?

1994 yılında Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Uzman Yardımcısı olmuş, 1995 yılı içerisinde Dışişleri Bakanlığı'nda görevler almaya başlamıştır. Bilgiç, 2005 yılında Avrupa Konseyi Nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği'ne müsteşar olarak atanmış ve 2008 yılında Kıbrıs Siyasi İşler Dairesi'nde şube müdürü, 2010 yılında da Kıbrıs Ekonomik İşler Dairesi'nde daire başkanı olmuştur.

2012 yılında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktora tezini veren Bilgiç, Dışişleri Bakanlığındaki kariyerine, 1995 yılında Amerika-Pasifik ve Uzakdoğu Dairesi'nde aday meslek memuru olarak görev almaya başlamıştır.

2011-2014 yıllar arasında Saint Petersburg Başkonsolosu, 2014-2016 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü olmuştur. 2016-2021 tarihleri arasında Belgrad Büyükelçisi olarak görevde bulunmuştur. Son atama ile birlikte de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olarak atanmıştır.

UKRAYNA-KIRIM-RUSYA ÇATIŞMASI

Bilgiç, kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta Türkiye'nin, Kırım dahil Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

"Rusya Federasyonu'nda geçen hafta sonu yapılan seçimler de bu perspektiften değerlendirilmektedir. Bu itibarla, Kırım'daki seçimlerin sonuçları nazarımızda hukuki bir geçerlilik taşımamaktadır."

TANJU BİLGİÇ TWİTTER KULLANIYOR MU?

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne atanan Tanju Bilgiç'in sosyal medya hesabı olan Twitter'da kullandığı ismi TanjuBilgic'dir ve kendisi şu an itibarıyla 12 bin üzerinde vatandaş takip ediyor. Instagram isimli sosyal platformunda da bulunan başarılı diplomat bu platformda tanju_bilgic ismini kullanmakta.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal