Roblox kapanıyor mu, Roblox kapanacak mı?

Roblox Corporation tarafından geliştirilmiş olan bir çevrim içi oyun platformu ve oyun yaratma sistemi olan Roblox kullanıcıları oyuna giriş yaparken sorun yaşıyorlar. Yaşanan bu sorun sonrası Roblox kullanıcıları oyunun kapanıp kapanmayacağını araştırmaya başladı. Peki Roblox'da neden giriş sorunu yaşanıyor? Roblox kapanacak mı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

04.05.2022-18:18 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-18:18) Roblox kapanıyor mu, Roblox kapanacak mı?

Roblox Corporation tarafından geliştirilmiş olan bir çevrim içi oyun platformu ve oyun yaratma sistemi olan Roblox kullanıcıları oyuna giriş yaparken sorun yaşıyorlar. Yaşanan bu sorun sonrası Roblox kullanıcıları oyunun kapanıp kapanmayacağını araştırmaya başladı. Son 24 saat içerisinde rapor edilen esintileri göre gün içinde giriş problemlerinin yaşandığı fark edilmiştir. Yaşanan giriş sorunu sonrasında Roblox'tan resmi bir açıklama gelmedi. Downdetector hizmetinin açıkladığı grafiğe göre Roblox kullanıcıları %50 İnternet sitesi, % 32 Sunucu bağlantısı %18 ise oynanış nedeniyle sorunlar yaşandığı bilinmektedir. 

Roblox nedir

Roblox'a nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilmiştir. Çevrim içi bir oyun platformu ve oyun oluşturma sitesi olan Roblox, kullanıcılarının oyun programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunların oynanmasını sağlar. David Baszuckive erik Cassel tarafından 2004 yılında kurulmuş olan ve 2006 yılında ise piyasaya sürülen Roblox, kullanıcılar tarafından Lua programlama diline kodlanarak birden fazla türde oyunlara ev sahipliği yapmıştır. 2010 yılının ikinci yarısında hızla büyüyen Roblox ücretsiz olarak oynanabilir ve oyun içi satım alımlar 'Robux' adlı sanal para birimi ile yapılmaktadır. Oyuncuların tescilli motoru Roblox Studio kullanılarak oyuncular kendi oyunlarını ve modellerini oluşturur. Oluşturulan oyunlar daha sonra diğer kullanıcılar tarafından oynanarak modeller kullanılabilir. Oyunlar, oyun ortamını manipüle etmek amacıyla Lua programlama dilini kullanan bir nesne yönelimli programlama sistemi altında kodlanmıştır. Satın almada kazanılan gelirlerin bir yüzdesi geliştirici ve Roblox Corporation arasında paylaşılır. Roblox'ta yıllık ortalamam 20 milyon oyun geliştirilmektedir. Roblox'ta oyuncular avatar adı verilen sanal karakterleri kişileştirmek için sanal ögeler satın alır, satış yapar ve karakter oluşturur. Kıyafetler herkes tarafından satın alınır ama kıyafetleri sadece premium üyeler satabilir. Roblox'ta Robux adı verilen sanal para birimi kullanılır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal