Roblox neden kapandı, ne zaman düzelecek? 4 Mayıs Roblox neden açılmıyor?

Oyun programlaması yapan ve bu oyunları diğer kullanıcıların oynamasına olanak tanıyan Roblox platformunda bugün itibari ile yaşanan sorun birçok kullanıcının odağında yerini aldı. Oyun platformuna giriş yapmak isteyen kişiler giriş yaparken bir sorunla karşılaşmaktadır. Bunun üzerine Roblox ne zaman düzelecek? Roblox neden kapandı? soruları araştırılmaya başladı. İşte Roblox hakkında merak edilenler…

04.05.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-17:39) Roblox neden kapandı, ne zaman düzelecek? 4 Mayıs Roblox neden açılmıyor?

Bir oyun platformu olarak kullanılan Roblox, kullanıcıların hem oyun yapmasını hem de bu oyunu oynayabilmelerini sağlayan bir platformdur. Bu gün itibari ile Roblox’a giriş yapamayan kullanıcılar sorunun ne zaman çözüleceğini merak ediyor. Peki, Roblox ne zaman düzelecek? Roblox neden kapandı? İşte Roblox hakkında merak edilenler…

Roblox neden kapandı?

Roblox, 24 saat içerisinde yaşadığı kesinti sorunları nedeniyle rapor ediliyor. Roblox platformuna giriş yapmak isteyen kullanıcılar giriş yaparken sorun yaşamaktadır. Bu nedenle platformun neden açılmadığı ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Ancak bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Downdetector hizmetinin sağladığı grafik verilerine göre kullanıcıların Roblox ile sorun yaşadığını görülmektedir. En çok bildirilen sorunlar ise şu şekildedir:

50% İnternet sitesi

32% Sunucu bağlantı

18% Oynanış

Roblox düzelecek mi

Roblox ne zaman düzelecek?

Roblox’un ne zaman düzeleceği merak konusu oldu. Konu hakkında Roblox’tan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Herkese merhaba, bazılarınızın Roblox'a erişim sorunları yaşadığının farkındayız. Ekibimiz aktif olarak üzerinde çalışıyor. Sabrınız için teşekkürler"

Roblox nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun yaratma sistemidir. Platformda yer alan kullanıcıları oyunları programlayabilme ve diğer kullanıcıları sunabilme imkanı tanıyan platformda oldukça popülerdir. 2004 yılında David Baszucki ve Erik Cassel tarafından kurulan platform 2006 yılında piyasaya sürüldü. Platform kullanıcıların Lua programlama dilini kullanarak birbirinden farklı oyun üretilme imkanı sunmaktadır. 2010 yılının ikinci yarısında büyümeye başlayan Roblox, tüm dünyayı etkisi altına lan Covid – 19 salgını ile de büyümesini hızlandırdı.

Roblox, kullanıcıları ücretsiz olarak hizmet sunmaktadır. Oyun içerisinde satın alma işlemini ise "Robux" adlı sanal para birimi üzerinden yapmaktadır. Roblox, Ağustos 2020 itibarıyla, 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 16 yaşının altındaki birçok çocuk bu platformda oyun oynamaktadır. Roblox, oyun platformu birçok oyun eleştirmeninden de olumlu yorumlar almaktadır.

Roblox Studio nedir?

Roblox, oyuncuların tescilli motoru Roblox Studio'yu kullanarak kendi oyunlarını ve modellemelerini oluşturmalarına izin verir. Oluşturulan bu oyunların diğer kullanıcılar tarafından oynanabilmesin ve kullanılan modellerin başka kullanıcılar tarafından kullanılabilmesini sağlamaktadır. Lua programını kullanan platform kullanan bir nesne yönelimli programlama sistemi kullanmakta ve oyun ortamını manipüle etmektedir. Kullanıcılar "game passes" olarak adlandırılan tek seferlik satın alım işlemi dışında "geliştirici ürünleri" veya "ürünler" olarak adlandırılan birden fazla satın alma işlemine olanak tanıyan içeriklerde sunmaktadır. Satın alma işlemleri ise elde edilen gelirler geliştirici ve Roblox Corporation arasında paylaştırılmaktadır. Roblox Studio kullanarak üretilmiş olan oyunlar platformda yer alan çocuklar tarafından geliştirilmektedir. Bu nedenle yılda platformda yılda 20 milyon oyun üretilmektedir.

Roblox Nedir

Roblox'ta satın alımlar nasıl yapılır?

Roblox, oyun içerisinde kullanıcıların avatar olarak adlandırdığı sanal karakterlerini geliştirebilmek için uygulama içinde satın alma işlemlerini kullanıcılara sunmaktadır. Sanal ögelerin satın alınması ile kullanıcılar kendi avatarlarını kişiselleştirmektedir. Platformda kıyafet satın alımı yapılabilmektedir. Ancak bu alım sadece premium üyelere sunulmaktadır. Sınırlı sürüm statüsüne sahip ürünler de yalnızca premium üyeliğe sahip kullanıcılar arasında takas edilebilir veya satılabilir.

Robux, Roblox platformunda kullanıcıların satın almak için kullandığı bir para birimidir. Robux almak isteyen kişiler gerçek para karşılığında Robux sahibi olabilir. Ayrıca platformda RObux ile Premium üye de olabilirsiniz. Premium üyeliğe sahip üyelere verilen düzenli bir maaştan veya Roblox'ta sanal içerik üreterek ve satarak diğer oyunculardan edinebilirler. Roblox platformunda bir kullanıcının oluşturduğu içerik Robux karşılığında satılabilmektedir. Robuxlar Developer Exchange sistemi aracılığıyla gerçek para birimine dönüştürülebilir. İnternet üzerinde ücretsiz olarak Robux verdiği söylenen pek çok dolandırıcı da yer almaktadır. Bu içerikleri sunan web sitelerine güvenmemek gerekmektedir.

Roblox bazen gerçek hayattaki ve sanal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin geçmişte, platformdaki sıradan oyuncular için bir kongre olan BloxCon gibi etkinlikler gerçekleşmiştir. Roblox, paskalya yumurtası avı ve bağış toplama işlevi de gören bir ödül töreni olan "Bloxy Awards" adı verilen çeşitli yıllık etkinliklere de ev sahipliği yapar. Platformun düzenlediği Bloxy Awards'ın 2021 töreninin olduğu oyunda törenle aynı anda 619 bin kişide platformda yer almaktaydı. Bu esnada Roblox, bu esnada sunucuları açıp kapatmak durumunda kaldı. Bu nedenle platfomda kesintiler yaşandı ve ekranda error 503 sorunu görüldü. Düzenlenen tören 4 Nisan tarihine kadar da izlenebilmekteydi.

Roblox neden açılmıyor

Roblox Corporation, her yıl Roblox Geliştiriciler Konferansı düzenlemektedir. San Francisco'da düzenlenen bu konferansa yalnızca davetli kişiler katılabilmektedir. Üç gün boyunca süren etkinlikte içerik oluşturucular platformda yapılacak olan değişiklikleri öğrenmektedir. Roblox, sadece San Francisco'da değil Londra ve Amsterdam'da da benzer etkinlikler düzenlemektedir.

Roblox, birçok kişinin hayranı olduğu Wonder Woman 1984 ve Aquaman gibi filmlerin tanıtımını yapmak içinde etkinliklerde yer alır. Platformda 2020 yılında Amerikalı rapçi Travis Scott'un Fortnite'taki sanal konserine de ev sahipliği yaptı. Bunun dışında Roblox platformu Amerikalı rapçi Lil Nas X'in "Holiday" şarkısını da kullanıcılarına sunmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal