Rize'deki Sel Felaketinde Ağır Can Kaybı!

Meteorolojiden gelen uyarıların ardından Rize'nin Çayeli ilçesinde başlayan ve bölgeyi felakete sürükleyen sağanak, ölümlere de yol açtı. Bölge genelinde 100'den fazla araçta maddi hasar oluşturan sel faciası, diğer taraftan 2 kişinin hayatına mal oldu.

14.07.2020-08:01 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-08:58) Rize'deki Sel Felaketinde Ağır Can Kaybı!

Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli beldesi Yeni Mahalle'deki sel felaketinde 2 kişinin kaybolduğu bildirilmişti. Kayıp kişilerden biri olan Ali Uzun, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AKUT'un çalışmaları sonucu evinin yakınında toprak altından cansız olarak çıkarıldı.


Bölgede çok sayıda ev ve işyerinin alt katlarını su basarken ilk tespitlere göre 100'ün üzerinde araç selden hasar gördü. Bununla da kalmayarak üç evin tamamen yıkıldığı rapor edildi.

Yaşan facia sebebiyle kaybolan diğer kişi Havva Tüysüz yaralı olarak kurtarıldı. Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe tarafından Tüysüz'ün yapılan tüm müdahaleye rağmen öldüğü açıklandı.

Tepe, yaptığı açıklamada,şu ifadelere yer verdi:'Olay yerinde kalbi durmuş ve ekiplerimizi ilk müdahalenin ardından kalbini çalıştırmıştı. Ardından hastaneye kaldırılmıştı. Maalesef yaralı olarak hastaneye getirilen 82 yaşındaki teyzemiz hayatını kaybetti.'

Havva Tüysüz'ün ölümüyle selde hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal