PYD Son Yerleşim Yerini de Aldı, Şimdi Ne Olacak

Son günlerde Türkiye'nin tank ve obüslerle top atışlarına tabi tuttuğu PYD güçleri, Türkiye sınırına yakın noktadaki Suriye'nin Halep kentinin Tel Rıfat kasabasının büyük bölümünde denetimi ele geçirdi.

16.02.2016-09:34 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PYD Son Yerleşim Yerini de Aldı, Şimdi Ne Olacak
SURİYE'deki silahlı Kürt güçleri YPG öncülüğünde ilerleyen ve içinde Arap unsurlarını da barındıran Suriye Demokratik Güçleri'nin Türkiye sınırına 24 kilometre uzaklıktaki Tel Rıfat kasabasını ele geçirdiği belirtildi.
Suriye'deki muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye Demokratik Güçleri'nin Türkiye'nin topçu ateşine rağmen ilerleyişine devam ettiğini belirtti

TÜRKİYE İLE AZEZ ARASINDAKİ SON YERLEŞİM YERİ
Tel Rıfat ve Türkiye arasındaki son yerleşim yeri Azez.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Pazartesi günü Ukrayna'ya giderken yaptığı açıklamalarda Azez'in düşmesine izin vermeyeceklerini ifade etmişti.


Suriye ordusunun Rus hava desteği ve Hizbullah dahil İran destekli Şii güçlerin yardımıyla ilerleyişinin yanı sıra YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin kazanımları, Halep çevresindeki muhalif grupların alan kaybetmesine yol açmış durumda.
Muhalif grupların Halep kırsalında hala kontrolü elinde tuttuğu yerler Azez ve Mera kentleri.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TÜRKİYE GÜNDEMİYLE TOPLANACAK
Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, daimi üye Rusya'nın talebi üzerine Türkyie'nin Suriye'de 4 gündür devam eden topçu ateşini görüşmek üzere toplanacak.
Rusya, Türkiye'nin Suriye'deki topçu ateşinin ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini söylüyor ve Türkiye'yi uluslararası hukuku ihlal etmekle suçluyor.

PYD BOŞALAN BÖLGELERE SALDIRDI
Rus savaş uçaklarının bombardımanı ile birlikte binlerce Suriyelinin evini terk ettiği bölgelere terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD güçleri yöneldi. Kanton ilan edilen Azez'e yakın konumdaki Afrin ilçesinde denetimi elinde bulunduran PYD'nin silahlı kanadı YPG, geçen hafta Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki Minnig Havaalanı'nı ele geçirdi. YPG güçleri bu sırada havaalanının çevresindeki Şavarikat, Manaras ve Ayn Adakna köylerinde de denetimi sağladı.

TÜRKİYE'YE ATEŞE TOPÇU BİRLİKLERİ KARŞILIK VERDİ
YPG güçlerinin ele geçirdiği bölgelerden cumartesi günü Türkiye tarafına ateş açıldı. Bu gelişme üzerine Kilis sınırında konuşlu topçu birlikleri ateş açılan bölgeye top atışlarıyla karşılık verdi. Türkiye'nin sert tepkisine yol açan ve dünya kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayın ardından PYD denetimindeki bölgeden dün ve bugün de açılan ateş sınırı aştı. Türkiye tarafına gelen kimsenin yaralanmadığı saldırılara yine sınırdaki topçu birlikleri Fırtına obüsleriyle misliyle karşılık verdi.

PYD TEPKİYE RAĞMEN TEL RIFAT'TA
Türkiye'nin Azez konusundaki hassasiyetini dile getirmesi ve PYD'nin Azez'e yaklaşmaması yönündeki tepkisine rağmen, YPG güçleri akşam saatlerinde bu ilçeye kilometre uzaklıktaki Tel Rıfat kasabasına saldırdı. Rus savaş uçaklarının uzun süredir bombardımanı nedeniyle önemli ölçüde boşaltılmış olan ve az sayıda muhalif gücün bulunduğu kasabanın önemli bölümü, saldırı sonrası YPG güçlerinin kontrolüne geçti. Tel Rıfat kasabasında YPG'nin saldırısının ardından çıkan çatışmalar şiddetli şekilde devam ederken, muhaliflerin kasabaya takviye güç gönderdiği öğrenildi.

REJİM GÜÇLERİ DE İLERLİYOR
Rus savaş uçaklarının bombardımanı ile boşalan bölgeleri ele geçiren PYD güçlerinin yanı sıra rejim güçlerinin de Türkiye sınırına doğru ilerleyişi devam ediyor. Son olarak Suriye Ordusu'nun çatışmaların sürdüğü Tel Rıfat Kasabasına yakın noktadaki Miskan Köyü ve çevresini ele geçirip ve burada konuşlandığı kaydedildi.

TÜRKİYE SINIRINDA BİRLİKLER TEYAKKUZ HALİNDE
Suriye tarafında yaşanan bu hareketlilik ve PYD'nin yeni alan kazanmasının ardından Türkiye sınırında da güvenlik önlemleri artırıldı. Sınır hattında konuşlu birlikler teyakkuz durumuna geçirilirken, Suriye tarafındaki gelişmeler anlık olarak takip ediliyor. Tank ve obüslerin namlularının Suriye'ye dönük olduğu sınır hattında, askerler de zırhlı araçlarla sınır hattında sürekli olarak devriye görevi yapıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal