Ptt Kart şifre alma işlemi nasıl yapılmaktadır? Ptt Kart hakkındaki detaylar..

PTT kart şifre alma İnternet üzerinden en çok merak edilen konular arasında bu aralar yer alıyor. Yeni kartı çıkarmış olan vatandaşlar, kart şifresini almanın yöntemlerini araştırmaya devam ediyor. Peki, Ptt kart şifre alması nereden ve nasıl yapılmaktadır? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

28.05.2022-01:38 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-01:38) Ptt Kart şifre alma işlemi nasıl yapılmaktadır? Ptt Kart hakkındaki detaylar..

PTT kart şifre alma İnternet üzerinden en çok merak edilen konular arasında bu aralar yer alıyor. Yeni kartı çıkarmış olan vatandaşlar, kart şifresini almanın yöntemlerini araştırmaya devam ediyor. 

Ptt kart şifre alması nereden ve nasıl yapılmaktadır?

Günümüzde İnternet üzerinden bir çok bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Vatandaşlar tarafından bu aralar gündemde yer alan konular arasında PTT kart şifresi yer almakta. Ptt kartını yeni alan kişiler şifrenin nereden alınacağını ve detaylarını merak ediyor. Ptt kart şifresini şu şekilde alabilirsiniz. Ya İnternet üzerinden yada e-devlet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Ayrıca müşteri hizmetlerinin numarasını arayarak yada cep telefonunuza SMS yöntemi sayesinde kolayca alınabilmektedir. 

PTT'ye giderek öncelikle hesap açma işlemi yaptırmalısınız. Daha sonra hesap kayıt işlemlerinden sonra kartınız hemen teslim edilecektir. Kart teslimatı dönem yoğunluğuna göre de değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle 10 yada 15 gün içerisinde kart teslimatı evinize yapılacaktır. Kartınız elinize ulaştıktan sonra kart şifrenizi belirlemeniz gerekiyor. 

Bunun için öncelikle Ptt'de kayıtlı olan cep telefonunuzun numarasının aynı numara olduğundan emin olmanız. Şifre işleminizi 444 1 788 müşteri hizmetinden arama sağlayarak kolayca yapabilirsiniz. Ancak aynı kayıtlı numaranızdan aramanız gerekmektedir. 

PTT şifre belirlemek için hangi yöntemler kullanılmaktadır?

İnternet üzerinden mobil yada bilgisayar aracılığı ile şifre belirleyebilirsiniz.

Müşteri hizmetlerini arayarak şifre belirleme yapabilirsiniz. Numara olarak 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.

PTT şubelerine giderek şifrenizi belirleyebilirsiniz.

PTT matiklerine giderek şifre belirleme yapabilirsiniz.

Ptt kartınızın şifresini ayarlarken dikkat etmeniz gereken konular yer almaktadır. Şifre belirlediğiniz zaman doğum tarihi, doğum yılı yada 1234 şeklinde sayılar kullandığınız zaman şifre talebiniz reddedilebilir. Bu şekildeki şifreler güvenlik açısından kolay olduğundan farklı şifreler koymanız gerekmektedir.

PTT KART

PTT kart şifresini nasıl sıfırlarım?

Ptt kartınıza şifre almayı düşünüyorsanız eğer, üst yazılarda yazdığımız yöntemleri kullanmanız yeterli olacaktır. Hesap başvurusu yaparken İnternet bankacılığı kısaca interaktif şube girişi yaptırdıysanız eğer, İnternet bankacılığına şifreniz ile giriş sağlayarak hesabınıza tanımlanmış olan banka kartlarınızın yönetimini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. İnternet bankacılığını kullanabilmeniz için öncelikle kart şifrenizi belirleyebilmek için, hesap ve kart bağlantılarının daha önceden tanımlanmış olması gerekmektedir. Genel olarak İnternet bankacılığının kullanımı PTT için yaygın değildir. O yüzden müşteri hizmetlerinden yada SMS gönderme yöntemi sayesinde yapmanızı tavsiye etmekteyiz.

PTT

İnternet bankacılığından nasıl kart şifresi alınır?

Öncelikle İnternet bankacılığından giriş sağlanmalıdır. Daha sonra hesaplarım yada kartlarım sekmesi açılmalıdır. Kartlarım sayfasının altında Kart ayarları sayfasını açarak şifre belirleme ekranına devam edilmelidir. Şifrenizi belirleyerek kart şifrenizi tamamlamış olacaksınız. Kart şifrenizi daha sonra ATM 'ye giderek aktifleştirme yapabilirsiniz. ATM giriş yapılınca şifreniz onaylanmış olacak. Daha sonrasında telefonunuza şifreniz tanımlanmıştır mesajı gelirse eğer aktivasyon işlemine gerek kalmayacaktır. 

E-devlet hizmetini kullanarak Ptt kart şifre sıfırlaması veya Ptt kartı şifre oluşturma işlemleri de yapılabilmektedir. Ptt devlet kurumana bağlı olduğu için, e-devlet sistemi üzerinden tüm işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. PTT hizmetlerine giriş sağlamak için turkiye. gov. tr adresinden giriş sağlamanız gerekmektedir. Daha sonra arama kısmına PttKart yazarak aratabilirsiniz. 

Sms ile Ptt kart şifresi nasıl alınır?

Ptt şifre yöntemlerinden bir tanesi de Sms ile yapılıyor olması. Yöntemini de şu şekilde yapacaksınız. ŞIFRE boşluk KREDİ KARTI ŞİFRESİ boşluk CVV KODU yazarak 3290'a göndererek şifre alabilirsiniz.

Örnek ; SIFRE 1234 321-> 3290 

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal