PKK hain planlarına ara vermiyor: Suriye üzerinden Türkiye’ye tuzak hazırlığı

Hain terör örgütü PKK’nın üs bölgelerimize yaptığı saldırıları devam ettirme planı içerisinde olduğu öğrenildi. Güvenlik Uzmanı Tokmakoğlu, İsrail ve Batı ittifakının PKK’ya süreci hızlandır talimatı verdiğini ifade etti.

16.01.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:35)

Son 1 ayda Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de Mehmetçik’e yönelik hain saldırı girişimlerinde bulunan terör örgütü PKK, bunun bedelini ağır bir şekilde ödedi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, her ülkede de konuşlanan PKK unsurlarının düzenlenen hava saldırıları sonucunda etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK uçakları özellikle PKK/YPG’nin silah depolarını, lojistik üslerini ve maddi gelir elde ettiği petrol kuyuları ile elektrik santrallerini hedef aldı. Öte yandan operasyonlarda aralarında üst düzey isimlerin de yer aldığı çok sayıda terörist etkisizleştirildi.

ABD’den PKK’ya binlerce tır silah desteği

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre; DEAŞ'a karşı mücadele bahanesiyle ABD'den büyük miktarda silah alan PKK'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mevzilerine yakın bölgelerde önemli bir silah ve malzeme biriktirdiği ortaya çıktı. SİHA'ların en büyük tehdidi haline gelen terör örgütü, eğitim kamplarını yeraltına alarak güvenlik önlemlerini artırmaya karar verdi.

PKK silah desteği

Aynı zamanda koalisyon güçlerinin bayrağını göndere çekerek kendilerini koruma amacı güden PKK, üslerimize yakın bölgelere yeni tüneller kazma çalışmalarını hızlandırdı. Yeraltı sığınaklarında tonlarca silahın depolandığı biliniyor.

Rakka ve Deyrizor gibi bölgelerde koalisyondan aldığı silahların bir kısmını dağlık alanlarda kazdığı tünellerde saklayan PKK/YPG, bazı baraj bölgelerini de silah depolama alanı olarak kullanıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Güvenlik uzmanı emekli Kurmay Albay Gürsel Tokmakoğlu, şu sözlere yer verdi:

“İsrail ve Batı ittifakı PKK’ya ‘süreci hızlandır’ talimatı verdi. ABD, Suriye’nin kuzeyini kendi projesi doğrultusunda İsrail için en güvenli duruma getirmeye çalışıyor. Burada kurulacak “Teröristan” silahlandırılıp siyasi ve diplomatik olarak desteklenecek. ABD’nin aklı Pasifik’te. Ancak buraların sorun olmaktan çıkmasını istiyor. Bizim bu noktada Rusya ve İran’la yürüyen süreci bir adım öteye taşıma mecburiyetimiz var. Türkiye’de bazı çevrelerin dile getirdiği “Rusya ve İran yanımızda” algısı doğru değil. PKK’ya sancılı bölgelerdeki varlığını şu an Rusya sağlıyor. İran da aynı misyonu ifa ediyor. Bu noktada Ankara’nın, İran ve Rusya ile devam eden diplomatik-siyasi süreç ittifak niteliğine dönüşecek mi, bunun netleşmesi gerekiyor. Ayrıca geleneksel askerî metotlarla alabileceğimiz mesafeyi aldık. Bundan sonra başka kararların alınması da gerekiyor” şeklinde konuştu. PKK’nın son eylemlerde kullandığı silah, mühimmat ve teçhizat hainlere verilen eğitimi ve askeri desteği gözler önüne seriyor. PKK’nın özerklik ilanını bekleyen Batı ülkelerinin örgütü bu yönde teşvik ettiğini dile getiren Gürsel Tokmakoğlu “Bu noktada tek engel olarak Türkiye’nin varlığı görüyorlar. Tehlike her geçen gün büyüyor ve yaklaşıyor. PKK’nın yapısını değiştirenler onlara siyasi, askeri stratejileri de çiziyor”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal