BDDK, Finansal kurumların 2025'ten itibaren enflasyon muhasebesine geçeceğini açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren enflasyon muhasebesi uygulamasına geçeceğini duyurdu.

15.01.2024-16:57 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-16:57) BDDK, Finansal kurumların 2025'ten itibaren enflasyon muhasebesine geçeceğini açıkladı

BDDK'nın yaptığı açıklamaya göre, finansal kurumlar artık Enflasyon muhasebesi çerçevesinde işlem yapacaklar. Bu geçişin, finansal kurumların finansal tablolarının enflasyona duyarlılığını artırmayı ve daha şeffaf hale getirmeyi amaçladığı belirtildi. Ayrıca, enflasyon muhasebesine geçişin, finansal kurumların mali performanslarının daha doğru bir şekilde değerlendirilmesine olanak tanıyacağı ifade edildi.

BDDK’dan açıklama

BDDK, resmi web sayfasından yaptığı açıklamada, bu yıl enflasyon muhasebesi uygulamayacak olan şirketlere ilişkin detaylı bilgiler paylaştı. Açıklamada, "Bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren enflasyon muhasebesi uygulamasına geçmesine karar verilmiştir." ifadelerine vurgu yapıldı.




Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal