Korkutan senaryo ortaya çıktı: Almanya Rusya ile savaşa girecek

Almanya’nın Blind gazetesi, Rusya ile NATO arasında çıkacak olası bir savaş için Alman ordusunun savaş senaryosu oluşturduğunu duyurdu.

16.01.2024-09:28 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:34)

Dünyayı tedirgin eden haber Alman basın organı Blind’den geldi. Blind’in iddiasına göre NATO ile Rusya arasında çıkması muhtemel olan bir çatışmaya karşın Almanya ordusunun savaş senaryosu üzerinde çalıştığını yazdı.

Bilindiği üzere Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Almanya’nın Ukrayna’daki çatışmalara katılma konusunda tedirgin olması gerektiğine vurgu yaptı.

Sputnik’in Blind’i kaynak gösterdiği habere göre 2024 yılında gerginleşmesi beklenen NATO-Rusya ilişkileri, Rusya’nın Ukrayna’nın derinlerine ilerlemesiyle beraber daha belirgin bir hale gelecek. Ukrayna ordusunun 6 ay içerisinde başkent Kiev’e geri çekilecek kadar büyük kayıplar yaşayacağı belirtilirken, aynı zamanda NATO ile Rusya arasındaki tansiyon en yüksek seviyeye gelecek.

Almanya Rusya Savaş

Almanya savaş hazırlıklarına başladı

2025 yılında, NATO'nun doğuya 300 bin kişilik bir ordu konuşlandırarak Rusya'ya karşı bir çatışma başlatması planlanıyor. Alman askerlerinin 30 bin kişilik bir kısmının bu orduda yer alması öngörülürken, çatışmanın en yoğun yaşanacağı noktaların Belarus ve Kaliningrad bölgesi, özellikle Suvalki koridoru olduğu ifade ediliyor.

Haberde, çatışmanın başlamasının ortaya çıkarabileceği tehlikeler ve çatışmanın sonuçlarına dair herhangi bir tahmin yer almıyor.

Putin batıyı defalarca uyarmıştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa ile savaşma niyetinde olmadıklarını ve bu ülkeler için bir tehdit oluşturmadıklarını defalarca dile getirmişti.

ABD'nin Rusya ile Avrupa arasındaki yakınlaşmayı istemediği, bu nedenle savaş propagandası yaptığı ifade edilirken, Putin, "Sürekli olarak Rusya'nın Avrupa'yı tehdit ettiği bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sürekli olarak korku pompalanırken, içten içe biliyorlar ki Rusya, Avrupa ile savaşmayacak. Biz de biliyoruz ki Avrupa ile Rusya arasında bir savaş gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal