Mersin’de herkesi korkutan kaza: 9 Ölü çok sayıda yaralı var

Mersin-Antalya üzerinde Aydıncık ilçesi çıkışında meydana gelen otobüs kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi ise yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yaptığı açıklamada kaza ile ilgili detayları paylaştı.

16.01.2024-09:04 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:59)

İHA’dan alınan bilgilere göre bu sabah, Mersin-Antalya D 400 karayolu üzerinde Aydıncık ilçesi Sarıyer Tüneller çıkışında meydana gelen trajik bir otobüs kazasında, Dikmenler Mardin Seyahat firmasına ait 47 NA 767 plakalı yolcu otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle bariyerlere çarparak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre, otobüs şoförü de dahil olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi ise yaralandı.

Kaza sonrasında yaralılara müdahalede bulunmak üzere olay yerine sevk edilen ambulanslar, yaralıları Aydıncık, Anamur ve Silifke'deki hastanelere taşıdı. Yetkililer, yaralıların durumlarının ciddiyetini değerlendirmek ve gerekli tedavileri başlatmak adına yoğun çaba harcadı.

Mersin Valisi’nden açıklama geldi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesi Sarıyer Tüneller çıkışında meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Yazılı açıklamasında Vali Pehlivan, kazanın Mersin-Antalya yolunda, il merkezine yaklaşık 170 kilometre mesafede, saat 01.15 sıralarında meydana geldiğini belirtti.

Vali Pehlivan, olayın hemen ardından bölgeye intikal ederek kurtarma çalışmalarını koordine etti ve kazayla ilgili görevlilerden detaylı bilgi aldı. Ayrıca, kaza sonrasında yaralılara sağlık hizmeti ulaştırılması ve güvenlik önlemlerinin alınması konusunda talimatlar verdi.

Pehlivan, şu açıklamada bulundu:
"Mersin istikametine doğru 40 yolcu ve 3 mürettebatı ile seyir halinde olan yolcu otobüsünün Sarıyar Tüneli çıkışında, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle devrilmesi sonucu elim bir Trafik Kazası meydana gelmiştir. Kazada 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 30 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilçelerimizdeki ve il merkezindeki hastanelere sevk edilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal