Meteoroloji’den kar ve sağanak yağış uyarısı: 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji’nin yayımladığı hava durumu raporuna göre Türkiye’nin büyük bölümünde sağanak yağış ve kar olması bekleniyor. Yetkililer 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. İşte detaylar…

16.01.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:34)

Türkiye sağanak ve kar yağışına teslim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 16 Ocak 2024 Hava Durumu raporuna göre, 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımlandı. Buna göre bu illerde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkisini gösterecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Erzurum, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yağışlı bir hava tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Toroslar bölgesi ve Doğu Anadolu'da kar, diğer bölgelerde ise yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtiliyor. 

Özellikle Antalya'nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri, Mersin'in batı ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale'nin güneyi ile zamanla Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Antalya merkez, Adana'nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu ifade ediliyor.

16 Ocak hava durumu

Sarı kodlu uyarı yapılan kentler

Meteoroloji, Çanakkale, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Osmaniye, Hatay, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Adana illeri için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Turuncu kodlu uyarı yayımlanan iller

Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin ve Antalya illeri için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Bakan Yerlikaya uyardı:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meteoroloji’nin yaptığı uyarılarla ilgili olarak, ‘’Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" sözlerine yer verdi.

16 Ocak 2024 hava durumu

16 Ocak hava

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal