Peygamber Efendimiz Berat gecesi neler yapardı, hangi ibadetleri gerçekleştirirdi? Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Berat Kandili ibadetleri ve duaları

Şaban ayının 15. gecesi idrak edilen Berat Kandili bu yıl 17 Mart yani bu akşama denk geldi. İslam alemi ise bu gece ibadetlerini tam ve eksiksiz yerine getirebilmek için 'Peygamber Efendimiz Berat gecesi neler yapardı, hangi ibadetleri gerçekleştirirdi?' sorularıyla Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Berat Kandili ibadetleri ve dualarını araştırmaya başladı.

17.03.2022-11:16 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-11:17) Peygamber Efendimiz Berat gecesi neler yapardı, hangi ibadetleri gerçekleştirirdi? Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Berat Kandili ibadetleri ve duaları

Mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının en önemli gecelerinden biri olan Berat Kandili, 2022 yılı Diyanet takvimine göre 17 Mart akşamı idrak edilecek. Müslümanlar ise Berat Kandilinde çeşitli dua ve ibadetler ise kandili idrak edecekler. Berat Kandilinin olduğu gün dileyen müslüman oruç tutar, gecesinde ise günahlarından arınmak için namaz kılıp dualar ederler.

17 Mart akşamı ibadet etmeye hazırlanan müslümanlar diğer taraftan da Hz. Muhammed'in Berat Kandilinin olduğu akşam hangi ibadetleri gerçekleştirdiğini ve hangi duaları ettiğini merak ediyor.  Peki, Peygamber Efendimiz Berat gecesi neler yapardı, hangi ibadetleri gerçekleştirirdi? İşte, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Berat Kandili ibadetleri ve duaları

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Berat Kandili duası

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Berat Kandili duası

Berat gecesini ganimet olarak bilmeli, tövbeler ederek istiğfar edilmeli, kaza namazları kılınmalı ve Kur'an-ı kerim okunmalı diyen Hz. Muhammed, Berat Kandili akşamı (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını okuyarak geçirirdi.

Hz. Muhammed, Berat Kandili'nde şöyle dua ederdi;

"Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim."

Yine bu gecede edilebilecek kıymetli dualar bulunuyor. Onlar da şöyle;

"Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

Türkçe anlamı:

"Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin."

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Berat Kandili ibadetleri

Berat Kandili gecesinde yapılacak olan bazı önemli bazı ibadetler ise şunlar;

1) Peygamber Efendimiz'e Salat ve Selamlar getirmek,

2) Oruç tutmak,

3) Tövbe ve istiğfar etmek,

4) Kur'an-ı Kerim okumak veya dinlemek,

5) Nafile Namazları kılmak,

6) Dini sohbetler yapmak,

7) Vakit Namazları kılmak..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal