Petrol fiyatları yönünü yukarı çevirdi: 25 Mart 2024 Brent petrol varil fiyatı kaç TL?

Akaryakıt fiyatlarını etkileyen Brent petrol varil fiyatı haftaya yükselişle girdi. Araç sahipleri 25 Mart 2024 Pazartesi günü petrol sektöründeki son durumu araştırıyor. Peki 25 Mart 2024 Brent petrol varil fiyatı kaç TL? Detaylar haberimizde…

25.03.2024-13:05 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-13:05)

Geçtiğimiz haftayı 84 dolar seviyelerinden kapatan Brent petrol, yeni haftaya yükselişle girdi. Türkiye’deki benzin ve motorin fiyatlarında, döviz kuru ile beraber en çok etkisi bulunan veri olan Brent petrol fiyatının 25 Mart 2024 Pazartesi günü güncel fiyatı araç sahiplerinin gündemini yoğun şekilde meşgul etmeye devam ediyor. 

Brent petrol varil fiyatı kaç TL?

Cuma günü Brent petrolün varil fiyatı, 85,12 dolara kadar yükseldikten sonra günü 84,83 dolar seviyesinde tamamladı. Ancak bugün saat 10.50 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,67 artarak 85,40 dolara çıktı. Aynı zamanda, Batı Teksas türü (WTI) ham petrol varili 81,09 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, ABD'deki petrol sondaj kulelerinin azalması ve jeopolitik risklerin etkisiyle haftaya yüksek bir başlangıç yaptı.

ABD'deki petrol sondaj kulelerinin sayısı geçen hafta bir önceki haftaya göre 1 azalarak 509'a geriledi. Ülkedeki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda ise 84 azaldı.

Petrol fiyatları yönünü yukarı çevirdi: 25 Mart 2024 Brent petrol varil fiyatı kaç TL?

Rusya saldırısı piyasaları korkuttu

Haber Global’de yer alan habere göre; Dünya genelindeki jeopolitik gerginlikler, petrol fiyatlarında dalgalanmalara yol açmaya devam ediyor. Moskova'da gerçekleşen terör saldırısının ardından Rusya Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'daki enerji merkezlerine yönelik füzeli saldırıları, bölgedeki gerilimi artırdı.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda yaşanan çatışmaların petrol fiyatlarını etkilemesi beklenirken, İran destekli Husiler'in ABD ve Avrupa'ya petrol ihracatını azaltma çağrısı da piyasalarda dikkatle takip ediliyor. Husilerin bu hamlesi, bölgedeki siyasi dengeleri ve petrol arzını etkileyebilir. Ayrıca, İsviçre Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı, ABD Merkez Bankası'nın da benzer bir adım atabileceği spekülasyonlarını beraberinde getirdi. Bu durum, doların güçlenmesine ve petrol fiyatlarının artış hızının sınırlanmasına neden olabilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal