Pep Guardiola: Barcelona'ya Tavsiyem, Çok Yüksek Sesle Konuşmasınlar

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, eski kulübü Barcelona'nın başkanına uyarı niteliğinde açıklama yaptı.

20.02.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-10:50) Pep Guardiola: Barcelona'ya Tavsiyem, Çok Yüksek Sesle Konuşmasınlar

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, eski kulübü Barcelona'nın başkanına uyarı niteliğinde açıklama yaptı.

İngiltere Premier Lig'de son iki sezonun şampiyonu Manchester City, geçtiğimiz haftalarda UEFA tarafından FFP kurallarını uymadığı nedeniyle Avrupa kupalarına iki yıllığına katılamama cezası almıştı.

Bu cezası sonrası hem teknik direktör Pep Guardiola hem de City kulübünün yöneticileri kulübü savunmuş ve cezanın haksız verildiğini ifade etmişlerdi.

Öte yandan Lionel Messi ve Guardiola hakkında sosyal medya üzerinden karalama kampanyası için bir şirketle anlaşmaya vardığı gündeme düşen ancak bu haberleri reddeden Barcelona'nın başkanı Josep Bartomeu, UEFA'nın vermiş olduğu bu ceza için tebrik etti ve kulübünün FFP kurallarına son derece dikkat ettiğini ifade eden bir açıklamada bulundu:

"144 bin üyeye ait, geleneklerin olduğu, demokratik ilkelerin ve ifade özgürlüğünün derinlerde tutulduğu, her zaman titizlikle çalışan bir kulübüz. Bu bağlamda, son yıllarda Financial Fair Play'i yakından takip eden UEFA'ya teşekkür ediyoruz."

"Barcelona'da biz, bu kuralları takip ediyor ve düzenli olarak araştırmalara yapıyoruz. UEFA ile toplantılar yaparak bunları nasıl gerçekleştirdiğimizi açıklıyoruz. Buradan futbolda yaptığı tüm iyi şeyler için UEFA'yı desteklemek istiyoruz."

Kazandıkları West Ham United karşılaşmasının ardından açıklamalar yapan Guardiola ise Bartomeu'nun yapmış olduğu açıklamaya verdiği cevapla yeni bir tartışma gündeme attı:

"Beni gizlice gözetliyorlar mı, bilmiyorum. Beni gözetlemelerine gerek yok. Eğer men edildiğimiz için mutlularsa, Barcelona başkanından temyize gitmemiz için bize zaman vermesini rica ediyorum."

"Temyiz başvurusu yapacağız ve umarım gelecekte Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya karşı oynayabiliriz."
"Barcelona'ya tavsiyem, çok yüksek sesle konuşmasınlar çünkü herkesin dahil olduğu birtakım olaylar var." İfadelerinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal