Pençe Kilit bölgesindeki operasyonlarda İsveç yapımı tanksavar ele geçirildi!

Pençe Kilit bölgesindeki operasyonlar zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen hız kesmeden sürüyor. Mağaralarda teröristlerin saldırılarda kullandığı çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

25.05.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-16:58)

Pençe Kilit bölgesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu 5 asker şehit olmuştu. Sonrasında Pençe Kilit bölgesindeki operasyonlar zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen hız kesmeden sürüyor. Teröristler sıkıştırıldıkları mağarada ‘teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verdiler. Çıkan çatışmada teröristler etkisiz hale getirilirken bölgede başka mağaralarında olduğu tespit edildi.

İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar

Mağaralarda teröristlerin saldırılarda kullandığı çok sayıda mühimmat, silah ve araç-gereç ele geçirdi. Mağaralarda televizyonlar, uydu alıcıları, ısıtıcılar, jeneratörler, yaşam malzemeleri de bulundu. Odalara bölünen mağaralardan birinin çok katlı olduğu, merdivenle alt katlara erişimin sağlandığı, bu mağaranın örgütün sözde yöneticileri tarafından kullanıldığının değerlendirildiği belirtildi. Mağaralarda çeşitli çapta silah ve mühimmat ele geçirilirken, bunların arasında İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar olması gözlerden kaçmadı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal