Parfe Nasıl Yapılır?

Farklı bir lezzet mi denemek istiyorsunuz? O zaman size adıyla tadıyla farklı bir tatlı tarifi verelim. Parfe tarifi nasıl yapılır? Parfe için hangi malzemeler gereklidir?

22.03.2021-17:44 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-17:44) Parfe Nasıl Yapılır?

Hep aynı tatlılardan bıktıysanız size tadıyla aklınızı başınızdan alacak Parfe tarifini verelim. Parfe, dünya mutfağında hatırı sayılır bir yere sahiptir. 

PARFE NASIL YAPILIR?

Toz krem şantiyi derin bir kasede sütle karıştırın ve kıvamı koyulaşana kadar çırpın. Vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha çırptıktan sonra krem şantiyi kenara alın. İstediğiniz meyveleri seçebilirsiniz ama muz ve çilek bu tatlıya daha çok yakışıyor. Muz ve çilekleri küp küp doğrayın. Pötibör bisküvileri de çok ufak olmayacak şekilde elinizle parçalayın. Tüm malzemeyi krem şantiye ekleyip karıştırın. Dilediğiniz bir kek kalıbına streç film serip tüm malzemeyi kalıba aktarın. Üzerini düzeltip streç filmle kaplayın ve kalıbı 4-5 saat buzdolabında bekletin. Ardından çıkarıp tatlınızı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine çikolata ya da meyve sosu da dökebilirsiniz.

PARFE YAPIMI İÇİN HANGİ MALZEMELER GEREKLİ? 

1 kutu (2 paket) krem şanti

2 su bardağı süt

1 paket pötibör bisküvi

15 adet çilek

1 adet muz

5 yemek kaşığı damla çikolata

7 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

SÜSLEMEK İÇİN

Orman meyveleri

Antep fıstığı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal