Kabak Tatlısı Tarifi

Klasik tatlılardan vazgeçemeyenler için iyi bir kabak tatlısından daha güzel ne olabilir ki? Tazecik kabaklarla yapabileceğiniz bu tatlının üzerine eklediğiniz ceviz içi de lezzetine katkıda bulunacak.

12.03.2021-09:09 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-09:09) Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak tatlısı geleneksel tatlılarımızdan bir tanesidir. Bayramlarda, özel günlerde sofralarımızı süsleyen, leziz bir tatlıdır. Bir de üstüne ceviz içi eklendiyse, işte o zaman tadından yenmez! 

MALZEMELER 

-600 gram bal kabağı 

-3 su bardağı toz şeker 

-3 adet karanfil 

-1 su bardağı su 

-2-3 damla limon suyu 

-1 su bardağı ceviz içi 

NASIL YAPILIR? 

-Kabak yapmak için ilk olarak kabaklarınızı yeşil kısımlarını ayıklayıp 2 parmak kalınlığında dilimledikten sonra tencereye yerleştirin. 

-Kabakların üzerine toz şekeri serpin ve aralarına karanfilleri yerleştirin. 

-Kabaklarınızı bu vaziyette üç saat kadar dinlendirerek suyunu salmasını ve şekeri içine çekmesini sağlayın. 

-Kabaklarınızı kapağı kapalı halde 50 dakika kadar pişirin. 

-Kaynarken içine 2-3 damla limon suyu damlatıp kıvamının koyulaşmasını sağlayın. 

-Kabaklar suyunu çekince altını kapatıp ılınana kadar tencerede dinlendirin. 

-Servis tabaklarına aktardığınız kabakların üzerine dövülmüş ceviz serpip servis yapın. Afiyet olsun. 

PÜF NOKTALARI

Kabak tatlısı yaparken en fazla dikkat edilmesi gereken şey taze ve düzgün bir bal kabağı seçmekten geçiyor. Her şeyde olduğu gibi, kabak tatlısı da mevsiminde tezgahlarda satılmaya başlayan taze bal kabaklarından yapılırsa enfes bir tada sahip olur. Bu sebeple kabak tatlısı yapımında en önemli püf nokta taze bal kabaklarını bulmaktan geçiyor. Ayrıca bal kabağının pek çok türü bulunuyor. Kabak tatlısında kullanmak üzere sert ve şeker oranı yüksek bal kabaklarının kullanılması gerekiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal