Pakistan'da meydana gelen sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi! Hayatın durma noktasına getiren sel ve su baskınlarında 7 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı!

Pakistan'ın Belucistan eyelatinin başkenti Quetta'da dahil olmak üzerine bir çok şehirde şiddetini gösteren sağanak yağışlar sel ve su baskınlarına neden oldu. Hayatın durma noktasına getiren sel ve su baskınları kazaya sebebiyet verdi. Yaşanan kazada 7 kişi yaşamını yitirirken 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

05.07.2022-16:46 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-16:46)

Pakistan'da meydana gelen sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Pakistan'ın Belucistan eyelatinin başkenti Quetta'da dahil olmak üzerine bir çok şehirde etkili olan şiddetli yağışlar hayatı durma noktasına getirdi. Quetta'da bulunan Sariab bölgesinde şiddetli yağıştan kaynaklı çatılarda ve duvarlarda çökmeler yaşandı. Yollar sular altında kalırken, elektrik kesintileri yaşandı.

Pakistan felaketi yaşıyor

Pakistan'ın Belucistan eyelatinin başkenti Quetta'da dahil olmak üzerine bir çok şehirde şiddetini gösteren sağanak yağışlar sel ve su baskınlarına neden oldu. Hayatın durma noktasına getiren sel ve su baskınları kazaya sebebiyet verdi. Yaşanan kazada 7 kişi yaşamını yitirirken 20 kişinin de yaralandığı bildirildi. Komiser Yardımcısı Shehk Baloch ve Quetta Belediye Kurumu yöneticisi Abdul Jabbar Baloch felaketin yaşandığı yerde incelemelerde bulundu.

Pakistan felaketi yaşıyor

Yardım malzemesi tedarik edildi

Felaketin sebebiyet verdiği kazanın ardından Eyalet Afet Yönetimi Kurumu Genel Müdürü Naseer Nasir, Belucistan Eyalet Başbakanı Mir Abdul Quddus Bizenjo'nun talimatıyla kurtarma ekiplerinin 50 aileye yardım malzemesi tedarik ettiğini söyledi. Sariab ve diğer bölgelerde vatandaşlara yardım ulaştırılması için çalışmalar sürüyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal